fbpx

Temnopolti košarkar Pippen obtožil trenerja Jacksona rasizma, ker mu ni pustil izvesti zadnjega meta!

Košarkarska legenda Scottie Pippen (Foto: FB SP)

Religija “wokeism” skrbi za to, da norostim ni videti konca ne kraja. Vse povprek se namreč pojavljajo očitki, češ kako naj bi bilo nekaj rasistično. Iz tega pa očitno ni izvzeto niti področje športa.  Za to je med drugim poskrbel svetovno znana košarkarska legenda iz NBA Scottie Pippen, ki je glede ene izmed tekem dejal, kako naj bi bilo rasistično, ker je trener odločil, da zadnji met, ki je odločil tekmo, izvede Toni Kukoč, ki je bel.

Košarkarska legenda Scottie Pippen se v zadnjem času veliko pojavlja v medijih, kjer je izjavil marsikaj. Kakorkoli, to, kar je izrekel v ponedeljek glede ene izmed preteklih tekem, je nedvomno najbolj bizarno od vsega. Pippen je namreč črno na belem poudaril, da je bila sprejeta odločitev trenerja Chicago Bullsov, da zadnji met izvede Kukoč, rasistična, ker je ta belec.

Med nastopom v oddaji Dan Patrick Show sta Pippen in Patrick razpravljala o času, ko je Pippen igral v Chicagu pri Philu Jacksonu. Med igro 1994 v končnici proti newyorškim Knicksom Pippen pravi, da naj bi Jackson pripravil igro za igralca Tonija Kukoča, ki prihaja iz Hrvaške. Pippen, jezen zaradi dejstva, ker celotna predstava ni bila fokusirana nanj, sploh ni želel na košarkarsko igrišče.

Foto: printscreen

Čeprav Pippen nad odločitvijo ni bil navdušen, je očitno, da se je trener odločil prav, Bullsi so namreč zmagali tekmo. Ko je v pogovoru Patrick Pippna povprašal, če s tem, ko pravi, da je bila odločitev rasistična, namiguje, da je trener Phil Jackson rasist, mu je Pippen po poročanju ameriškega Breitbarta pritrdil in ob tem zatrdil, da nima težav s tem, da izrazi svoje prepričanje.

Daleč od tega, da je Pippen rasizma obtožil le tedanjega trenerja, ampak tudi soigralca Kukoča, ki ga je očitno v igri preveč zasenčil. Žalostno je, da nekdo, kot je Pippen, ki je 17 let navduševal z akcijami v profesionalni ligi NBA, kjer je igral za klube Chicago Bulls, Houston Rockets in Portland Trail Blazers, izreka takšne opazke in s tem prispeva k širjenju religije prebujenja oziroma “wokeisma”.

Nina Žoher