fbpx

Terorist iz Londona je stari znanec iz mošeje in je nekoč nekoga že zabodel v obraz

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Khalid Masood, terorist iz Londona, je po pripovedovanju sosedov stari znanec iz mošeje na območju Leyton High Street, vendar tam zanikajo kakršnokoli povezavo z islamskim skrajnežem.

“Tega človeka poznam iz mošeje,” je Khalida Masooda, odgovornega za smrt petih ljudi in 29 ranjencev, izdal sosed, ki pravi, da ga je tam redno videval, saj ima značilne velike oči in brado.

V mošeji so že zanikali, da bi bil Khalid njihov stalni obiskovalec, vendar se je v podobnih primerih ponavadi izkazalo, da so se zlagali, piše Jihad Watch. Tako je bilo v primerih napadalcev iz Philadelphie, Garlanda in Phoenixa, na koncu pa se je izkazalo da so bili vsi redni obiskovalci tamkajšnjih mošej. So pa v isti islamski skupnosti obsodili napad. “Pravi musliman ne bi nikoli naredil česa takega. On ni del nas,” so izjavili za javnost.

Foto: epa

Nekoč je že zabodel človeka
Ob tem, da je bil Khalid radikaliziran musliman, je na dan prišla tudi novica, da je nekoč nekega človeka zabodel v obraz. Po načinu delovanja je bil “volk samotar”, za katere je značilno, da ne delujejo v skupinah, zato jih je tudi težje odkriti. Vendar pa so zadnje informacije razkrile njegovo vpletenost v več kriminalnih dejanj, prav tako pa ga je spremljala britanska tajna služba MI5. Vprašanje je le, zakaj ga niso pravočasno ustavili.

M. P.