fbpx

Teroristični napad v Italiji! Ženska zabodla mimoidoče v Mantovi – en mrtev, trije ranjeni!

Zločin se je zgodil blizu muzeja na trgu Gramsci, v italijanskem mestu Mantua v Lombardiji. (foto: Twitter)

Muslimanska džihadistka je vsaj eno osebo brutalno zabodla do smrti, druge tri pa ranila. Zločin se je zgodil blizu muzeja na trgu Gramsci, v italijanskem mestu Mantua v Lombardiji, so sprva poročali tuji mediji.

58-letna teroristka je bila po terorističnem napadu aretirana. Napad se je zgodil v soboto, po prvih podatkih pa je vbodnim ranam podlegla ženska.

Nasprotna poročila kažejo, da so bile žrtve zabodene bodisi zunaj ali v tamkajšnjem muzeju, piše spletni portal btnews.online.

Sedaj pa se je pojavil še članek v La Gazzetta di Mantova, ki daje nekoliko širšo sliko: napadalka je najprej vstopila v muzej in obiskovalce napadla z nožem. Nato je odkorakala iz muzeja in poskušala še zunaj napasti sprehajalce, poroča omenjen medij ter dodaja, da so bili v tem napadu ranjeni štirje ljudje. Kasneje je zaradi številnih vbodnih ran umrla 54-letna Italijanka, preostali napadeni pa niso v smrtni nevarnosti. Na kraj napada je nemudoma prišla policija in obkolila napadalko, za katero se je izkazalo, da ima poljsko državljanstvo. Zakaj se je odločila za tak napad, še ni jasno, policija pa ne izključuje, da je duševna bolnica.

Medtem pa nekateri tuji mediji poročajo, da je ubijala muslimanska teroristka, kot na primer spletni portal BT news.

Vir: Twitter