fbpx

To je agentka FBI, ki se je “malo” spozabila: Najprej preiskovala džihadista, nato pa se z njim poročila

Foto: YouTube

Nedavno je na plano prišla zgodba, ki ameriškemu FBI-ju nikakor ni v ponos. Govori namreč o tem, kako se je prevajalka FBI, ki je bila v Sirijo poslana z namenom, da preiskuje nemškega reperja, ki se je spreobrnil v džihadista in se šel borit za Islamsko državo, s preiskovanim teroristom poročila, preden se je vrnila nazaj v ZDA. 

Daniela Greene, ki tekoče govori nemško, je bila poslana v Sirijo, da preuči nemškega državljana Denisa Cusperta, ki je, preden se je odločil, da se pridruži Islamski državi, ustvaril kariero reperja z imenom Deso Dogg

Cuspert je pod novim imenom Abu Talha al-Almani postal viden predstavnik spletnega novačenja za kalifat, mogoče pa ga je bilo videti tudi v propagandnem videu Islamske države, v katerem je držal obglavljeno človeško glavo. Kakorkoli, v roku nekaj mesecev po tem, ko je Greenova prispela v Sirijo, se je ta s Cuspertom poročila in ga opozorila, da se je znašel v okviru FBI-preiskave.

Foto: YouTube

Pred odhodom v ZDA spoznala svojo napako
Na sodišču je bilo po poročanju Breitbarta mogoče slišati, da je Greenova pred odhodom v ZDA poslala elektronsko sporočilo, v katerem je pojasnila, da je tokrat naredila res veliko napako.

Greenova je bila zaradi sodelovanja s sovražnikom in zaradi lažnih izjav v povezavi z mednarodnim terorizmom aretirana teden dni po prihodu domov. Po obtožbah je kmalu priznala krivdo, zaradi česar je bila obsojena na dve leti zaporne kazni. Po navedbah CNN-a je bila Greenova izpuščena prejšnje poletje, sedaj pa dela na recepciji enega izmed hotelov.

N. Ž.