fbpx

To je danska seksi predsednica, ki se zgleduje po Le Penovi in bo ustavila migrante

Foto: facebook

Na Danskem se očitno zgledujejo po Franciji, saj vse karte stavijo na političarko Pernille Vermund, ki je lepa, blond in nastopa ostro proti migrantom – prav tako kot Marine Le Pen v Franciji.

Arhitektka, 41-letna Pernille Vermund je predsednica danske stranke Nye Borgerlige oziroma Nove desnice – stranke, ki ji rezultati javnomnenjskih anket kažejo odličen rezultat na lokalnih jesenskih volitvah.  Stranka je bila ustanovljena pred manj kot dvema letoma, a je na Danskem zelo priljubljena – tudi zato, ker ideje seksi predsednice naletijo na odličen odziv in bi bilo enostavno krivično, če bi Vermundovo spregledali, ko beseda nanese na najbolj kritične predstavnike do migrantske politike. Politični komentator in svetovalec v Københavnu Andreas Reventlow pravi, da je priljubljenost Vermontove na Danskem že primerljiva s priljubljenostjo Le Penove v Franciji in Wildersa na Nizozemskem, piše Express.

Za nadziranje migrantov, dansko državljanstvo pa le tistim s službami
Vermundova se zavzema, da bi v njihovih šolah prepovedali naglavne rute, migrante pa nadzirali mnogo strožje – tudi pri njihovem izstopu iz Evropske unije, ne le vstopu. Prav tako želi omejiti podeljevanje danskih državljanstev – tega bi dobili le tisti, ki pozitivno prispevajo k danski družbi in imajo službo.

Karizmatična, z močnim značajem in še očarljiva
Politični komentator in svetovalec Reventlow pa opozarja: “Vermundova je karizmatična ženska v zgodnjih štiridesetih, ima močan značaj, za nekatere je zelo očarljiva oseba. Z ultra-liberalno gospodarsko politiko kliče k svobodi in neodvisnosti, hkrati pa ostro kritizira islamska stališča. Vermundova daje občutek, da vsak njen del pripada Danski. Danci ne smejo ponoviti napak, ki se dogajajo v drugih državah, zato ne smejo Vermundove potisniti na stranski tir. Morajo jo vzeti resno, saj jo nadvse resno jemljejo tisti, ki se strinjajo z njo.”

Foto: facebook

Opisuje jo tudi kot zelo glasno kritičarko vladne politike, saj je prepričana, da je danska vlada preveč medla, ko je govora o migrantih. Zelo jasno pa zna izraziti svoje mnenje tudi vsakemu, ki zagovarja migrante, saj je tisto, kar sledi, če ne bodo odločni, “podreditev žensk, otrok, homoseksualcev in nemuslimanov”. Njeni volivci so večinoma belci, srednjega razreda, moški in izobraženi – z univerzitetno izobrazbo ali višje.

Marjanca Scheicher