fbpx

To je manchestrski angel, ki je nekaj sekund po eksploziji bombe na varno spravil okrog 50 prestrašenih najstnic

Foto: Twitter/epa

Paula Robinson je oseba, ki jo mnogi upravičeno imenujejo manchestrski angel oziroma herojka, saj je v noči terorističnega napada v Manchestru brez kakršnega koli oklevanja pristopila na pomoč in 50 osamljenih ter prestrašenih najstnikov spravila na varno v bližnji hotel, z namenom, da bi jih njihovi starši lažje našli. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na velikodušnost ostalih prebivalcev Manchestra, ki so ponudili nastanitve, in voznikov taksijev ter avtobusov, ki so ponudili zastonj vožnje. 

Robinsonova je povedala, da se je v času eksplozije z možem nahajala na železniški postaji, ki se nahaja poleg manchestrske Arene, kjer je bil koncert priljubljene ameriške pop pevke Ariane Grande. Glede na to, da je strašljiva eksplozija, ki je povzročila 22 smrtnih žrtev, v beg pognala polno vreščečih in na smrt prestrašenih najstnic, se je 48-letna Robinsonova odločila, da takoj stopi v akcijo in jim pomaga. Okrog 50 najstnic je tako po navedbah Mirrorja pospremila na varno v bližnji hotel Holiday Inn Express in o tem obvestila njihove starše.

Paula Robinson (Foto: Twitter)

S pomočjo družbenih omrežij je sporočila svojo telefonsko številko
Prek spleta je Robinsonova napisala, da je na varno spravila 50 otrok in obvestila vse, ki poznajo kogarkoli, ki je svoje otroke pospremil v manchestrsko Areno, naj jim sporočijo njeno telefonsko številko. Robinsonovi še naprej nenehno zvoni telefon, kljub temu, da ni več skupaj z otroki, kar pa ni čudno, saj je s svojim ravnanjem pomagala tako prestrašenim najstnikom kot tudi staršem, ki so se bali najhujšega.

Identificirali so vse žrtve napada
Britanska policija je pred kratkim sporočila, da je identificirala vseh 22 žrtev terorističnega napada, med katerimi so bili tudi komaj 8-letna Saffie Roussos, 18-letna Georgina Callander, 26-letni John Atkinson, 14-letna Nell Jones in 15-letna Olivia Campbell. Napad, v katerem je umrlo 22 ljudi, je nedvomno povezal prebivalstvo mesta Manchester, ki je z grozo dojelo, da se je neusmiljena teroristična skupina Islamska država tokrat načrtno spravila na nedolžne otroke.

18-letna Georgina Callander (levo), 8-letna Saffie Roussos (desno). (Foto: Facebook)

14-letna Nell Jones, 26-letni John Atkinson. (Foto: Facebook)

Olivia Campbell. (Foto: Facebook)

O povezanosti nedvomno priča tudi ravnanje brezdomca Stephena Jonsa, ki je na pomoč priskočil ranjenim obiskovalcem koncerta. “Potrebovali so pomoč in verjamem, da bi tudi meni kdo pomagal, če bi jo potreboval.” Povedal je, da je ravnal hipno in dodal, da ne bi mogel živeti s seboj, če prestrašenim otrokom ne bi priskočil na pomoč. Zelo pomemben je bil tudi prispevek zdravstvenih delavcev, ki so bili ravno na obisku na konferenci v Manchestru, saj so pomagali zdravnikom, medicinskim sestram in ostalemu zdravstvenemu osebju, ki so se borili za življenja ranjenih.

Stephen Jones. (Foto: YouTube)

Prostovoljci prinesli tudi hrano
Na mestu grozljivega dogajanja so se znašli tudi posamezniki, ki so s seboj prinesli vreče hrane, med njima sta bila tudi  23-letni Hayley Adamson in 25-letni Poppy Collin, ki imata v lasti pripravljalnico hrane. Collin je povedal, da se je odzval na poziv prek radia in dodal, da je otrokom prinesel hrano, revije, sladkarije, čokolade, čipse in sendviče z namenom, da bi se čim bolj pomirili in okrepčali. Odprti pa so ostali tudi nekateri lokalni bari, ki so ljudem v stiski ponudili zastonj tople pijače in zatočišče.

Foto: epa

Foto: epa

Vsekakor pa ne smemo pozabiti omeniti tudi 60-letnega upokojenega zidarja Johna Endsora, ki je pred areno prodajal majice in je prav tako nemudoma priskočil na pomoč, ko je videl, kakšne posledice je povzročila eksplozija. “Videl sem hudo poškodovanega moškega, zato sem mu roko in nogo nemudoma obvezal z majicami, da bi zaustavil krvavitve, in zakričal na pomoč. Ker je moškemu kri kar špricala na površje, je na pomoč pristopil tudi varnostnik, ki je odstopil svoj pas.” Povedal je, da je bila njegova hčerka histerična, zato jo je objel in rekel, da bo vse v najlepšem redu.

Župan mesta Andy Burnham je po navedbah Daily Maila povedal, da tovrstni teroristični napad predstavlja zloveščo dejanje, ki je povzročilo veliko jeze, šoka in bolečine, saj so se teroristi načrtno spravili na otroke in mlade ljudi. Na novinarski konferenci je med drugim pohvalil požrtvovalnost reševalnih ekip in dodal, da ravno ti napori predstavljajo pravi duh mesta.

N. Ž.