fbpx

To morate videti: Nelegalni migranti v Italiji karanteno preživljajo kar na klimatiziranem trajektu s kinodvorano in palubo za sončenje!

Trajekt Raffaele Rubattino (Foto: Cap. Eustachio Patalano)

Italijane je razburila premestitev 146 nelegalnih migrantov z ladje Alan Kurdi na klimatiziran trajekt Rubattino, kjer bodo preživeli karanteno, na krovu pa sta jim med drugim na voljo tudi paluba za sončenje in kinodvorana. Pričakuje se, da bodo na trajekt namestili še 40 ilegalcev, ki jih bo pripeljala ladja nevladne organizacije Aita Mari. Mnogi Italijani, ki so prisiljeni financirati razkošje za migrante, takšne sreče nimajo in morajo karanteno preživljati v premajhnih in neprimernih stanovanjih!

Ko sta v Italiji na oblasti levičarska Demokratska stranka in populistično Gibanje petih zvezd, se nelegalnim migrantom tudi v času karantene dobro godi. Kar 146 nelegalnih migrantov, ki so se nahajali na ladji Alan Kurdi, so premestili na udoben trajekt Rubattino blagovne znamke Tirrenia, ki je v lasti družbe Compagnia Italiana di Navigazione  S.p.A.

Premestitev so izvedli z dvema ladjama, na trajektu Rubattino pa bodo migranti po poročanju Il Giornale ostali do konca obdobja karantene.

Na trajekt so nato namestili še približno 40 ilegalcev, ki jih je pripeljala španska ladja nevladne organizacije Aita Mari.

34 migrantov na španski ladji nevladne organizacije, preden so jih “pretovorili” na trajekt Rubattino (Foto: epa)

Migrantom na klimatiziranem trajektu med drugim na voljo kino in paluba za sončenje
Na ladji, ki bo ostala eno morsko miljo od obale glavnega mesta Sicilije Palerma, bodo za migrante skrbeli pripadniki italijanskega Rdečega križa, na krovu pa jim bo na voljo vse udobje. Gre namreč za enega večjih trajektov v Italiji, s kapaciteto 1.470 potnikov.

Slika je simbolična (Foto: Tirrenia)

Na njem se poleg 289 kabin in dvorane s 195 sedeži nahajajo restavracija s klasično strežbo, samopostrežna restavracija, dva bara, trgovinica, kino, igrišče za otroke in prostorna paluba za sončenje.

Slika je simbolična (Foto: Tirrenia)

Mnogi Italijani nimajo takšne sreče kot nelegalni migranti in karanteno preživljajo v majhnih stanovanjih
Vse skupaj je razburilo mnoge Italijane, ki karanteno v mnogih primerih preživljajo v premajhnih in neudobnih stanovanjih, kljub temu pa so dolžni financirati razkošje za migrante. Na absurd je na družbenem omrežju Facebook opozoril tudi vodja Lige Matteo Salvini.

Medtem, ko se država ukvarja z zagotavljanjem udobja ilegalnim migrantom, si Italijani med seboj pomagajo tudi s t. i. solidarnostnimi košaricami (Foto: epa)

Rok Krajnc