fbpx

To nam želi vcepiti levičarska ideologija: Afričanka, ki kandidira na listi marksistične portugalske stranke LIVRE, trdi, da Evropa ni bela!

Joacine Kater-Moreira. (Foto: Twitter)

Volitve v Evropski parlament, ki bodo čez dva meseca, postajajo vse bolj središčna tema. Za svoje namene jih izkoriščajo tudi proti-evropsko usmerjeni skrajneži. Takšna je tudi portugalska skrajna marksistična stranka LIVRE, na listi katere za Evropski parlament kandidira tudi Joacine Kater-Moreira, Afričanka iz Gvineje-Bissau, ki trdi, da Evropa ni bela!

Pretekli teden je na tiskovni konferenci v Bruslju črnska feministka z doktoratom iz afriških študij med mnogimi spornimi trditvami izjavila tudi, da Evropa ni bela ter da evropske demokracije brez črnih žensk ni.

Oglejte si vsebino njene izjave, iz katere je mogoče na njenem obrazu zaznati nekakšen gnev proti belopoltim ljudem: “Evropa NI bela. Evropa tudi niso beli moški! V Evropi ni demokracije brez etničnih manjšin. V Evropi ni demokracije brez črnk na odrih, kot je ta tukaj. Prav tako ne obstaja enakost brez glasov etničnih manjšin v Evropi – a v tej sobi jih ne vidim veliko.”

Večinsko bela publika je nato glasno zaploskala in pozdravila njene besede, poroča Tribun. Zamislite si ob tem, kaj bi se zgodilo, če bi kak evropski politik v javnosti izjavil, da Afrika ni črna in da demokracije v Afriki ne bi bilo brez belih moških …

Franci Donko