fbpx

To pa je šok! Polil ju je kar z urinom, ob tem pa kričal “Alah Akbar”

Slika je simbolična (vir: twitter)

Bizarnostim v britanskih zaporih, ki so v veliki meri povezane s tam zaprtimi muslimani, ni videti konca. Iz Manchestra namreč poročajo o incidentu, ko je eden izmed zapornikov kar z urinom polil dva stražarja, ob tem pa na ves glas vpil: “Alah Akbar!” Kot da vse omenjeno ne bi bilo dovolj, ju je nato še pretepel.

Do grozljivega napada na dva tamkajšnja stražarja je prišlo v zaporu Strangeways. Po poročanju spletnega portala Jihad Watch ga je izvedel 29-letni muslimanski zapornik Simeon Nicholls, ki sta ga stražarja zmotila ravno med molitvijo, na kar se je odzval na povsem neciviliziran način.

Skozi okno svoje zaporniške celice je Nicholls stražarja polil kar z urinom, pri čemer pa ni zaključil s svojim razgrajanjem. V nadaljevanju sta namreč stražarja vstopila v celico, pri čemer je Nicholls enega izmed njih pograbil in porinil v steno, drugega pa hudo ranil v oko. Ne glede na to je stražarjema uspelo priklicati okrepitve, saj jima je v zadnjem hipu uspelo pritisniti na opozorilno tipko.

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Stražarji v času incidenta delovali profesionalno
Okrepitve so Nichollsa, ki je med incidentom vpil “Alah Akbar”, vendarle uspele umiriti. Ne glede na to, da se je nato branil, češ da je šlo za samoobrambo, pa je omenjeno že zavrgel detektiv Martin Riley, ki je vodil preiskavo dogodka. Ta je namreč potrdil, da so stražarji v času incidenta delovali profesionalno, v skladu s svojimi dolžnostmi in pristojnostmi.

Rajko Golob