fbpx

To so dejstva, ki so jih levičarski mediji o Trumpovem odloku o zamrznitvi dotoka migrantov povsem zamolčali

Foto: Nova24TV.

Logični in nujni ukrep novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da podpiše obsežen odlok o zamrznitvi sprejemanja migrantov, o njihovem natančnejšem preverjanju in prepovedi podeljevanja vizumov za ZDA ljudem iz sedmih pretežno muslimanskih držav, je med levičarskimi mediji v ZDA in drugod po svetu, tudi v Sloveniji, sprožil burne in ponekod naravnost histerične reakcije. Ameriške televizijske mreže s CNN na čelu, zveste demokratskim političnim elitam v Washingtonu, so Trumpa kritizirale zaradi domnevne nehumanosti in kršenja človekovih pravic, nekatere so skušale svoje gledalce celo prepričati, da je 70-letni poslovnež z odlokom kršil ameriško ustavo. Spodaj skušamo na čim bolj enostaven in skrajšan način razložiti, zakaj tudi vam slovenski levičarski mediji lažejo. Med drugim tudi to, da je Trumpov predhodnik Barack Obama pred leti sprejel enak odlok za državljane Iraka, pa vendar levica proti njemu ni ščuvala ulice, mediji pa so bili do ukrepa povsem ignorantski.

Podobno kot ameriški levičarski mediji so tudi slovenske televizije na čelu z RTV poročale, da so Trumpov odlok številne organizacije za človekove pravice označile za diskriminatornega, med drugim tudi Združeni narodi, ki so ZDA pozvali, naj svojo blokado migrantov čim prej sprostijo in “ohranijo” ameriško politiko svobode. Zagovorniki razumne in varne politike priseljevanja so že zdavnaj ugotovili, da je praktično nemogoče voditi razumno in argumentirano razpravo o vprašanjih beguncev in migrantov, saj sentimentalizirano in spolitizirano poročanje levičarskih medijev presega vse meje racionalnega mišljenja.

Minuli konec tedna smo znova lahko poslušali levičarska kričanja o trumpovskih fašistih, belih nacionalistih, verskem preganjanju muslimanov, gledali naravnost gledališko ihto v studijskih oddajah ob sklicevanju na Kip svobode, ki predstavlja simbol ameriške svobode in je stoletja pozdravljal migrante ob njihovem prihodu na ozemlje ZDA. Washingtonska histerija je povsem zasenčila nujnost začasnih ukrepov Donalda Trumpa, ki v dolgi ameriški politiki priseljevanja niso nič novega in nenavadnega in niso nekaj, česar ne bi počeli že njegovi predhodniki, začenši z Barackom Obamo. Tudi po volitvah se očitno načrtno nadaljuje medijska gonja proti demokratično izvoljenemu republikanskemu predsedniku, ki skuša demonizirati sleherno njegovo potezo.

Odlok se nanaša na državljanje vseh veroizpovedi držav s črnega seznama
Levičarski mediji vas tako v teh dneh skušajo prepričati, da gre za prepoved vstopa muslimanom. V Trumpovem odloku pa v resnici niti enkrat ni omenjen islam ali katerakoli druga religija. CNN in drugi levici zvesti mediji že nekaj dni histerično poročajo, da gre za države z večinsko muslimansko populacijo, v resnici pa je začasna prepoved vstopa na ozemlje ZDA povezana z vsemi državljani sedmih držav: Iraka, Irana, Sirije, Libije, Somalije, Sudana in Jemna. Odlok nikakor ne izpostavlja muslimanov, temveč državljane vseh veroizpovedi. V odloku denimo ni nekaterih drugih, precej večjih muslimanskih držav, kot so Savdska Arabija, Pakistan in Indonezija. Trumpova poteza torej nima ničesar skupnega s preganjanjem muslimanov, temveč nacionalno varnostjo.

Prav tako je v Trumpovem odloku precej izjem, saj lahko v ZDA še vedno vstopijo vsi državljani zgoraj omenjenih držav, ki potujejo z diplomatskimi vizami, vizami NATO, vizami tipa C-2 za potovanje v Združene narode, pa tudi nemigrantskimi vizami tipa G-1, G-2, G-3 in G-4. State Departmentu so dovoljene izjeme tudi za druge državljane, izvedeno bo preučevanje od primera do primera, če bo v ameriškem nacionalnem interesu. Gre samo za začasno, 90 dni dolgo prepoved. Moratoriju pa bi bilo lahko dodanih še več držav, če bo inšpektorat za domovinsko varnost preučil, da le-te ne zagotavljajo ZDA ustreznih podatkov za varnostno preverjanje prosilcev za vizum.

Trumpov odlok priotizira tudi tiste prosilce za azil, ki so v svoji državi versko preganjani zaradi pripadanja veri, ki je manjšinjska. Ker gre večinoma za kristjane, so levičarski mediji ta del odloka raztrgali z obtožbami, da predsednik obračunova z muslimani. Taisti mediji so bili povsem tiho, ko je prejšnja administracija Baracka Obame kristijane postavljala na rep vrste migrantov prosilcev za azil.

Gre za začasen ukrep na podlagi študij
Zanimivo, levičarski mediji ne poročajo, da je Donald Trump odlok podpisal na podlagi varnostnih študij, ki ji jih je pripravila Obamova administracija. Sedem držav, ki jih zadeva začasna prepoved, je omenjenih v Aktih za preprečevanje terorizma iz leta 2015 in 2016. Gre za države, ki imajo najbolj črno zgodovino rekrutiranja in treniranja islamskih teroristov.

Moratorij za sedem držav je torej samo začasen, medtem ko je pritok vseh ekonomskih migrantov ustavljen za 120 dni. Še najdlje utegnejo čakati na ponoven vstop na ameriško ozemlje sirski ekonomski migranti, po napovedih predsednika Trumpa vsaj toliko časa, dokler Ameriški sprejemni program za migrante (USRAP) ne opravi potrebnih reform, da bi bil dotok sirskih migrantov v skladu z ameriškim nacionalnim interesom.

Obama blokiral vstop za vse državljane Iraka za daljše obdobje
Zanimivo pa je, da levičarski mediji ne omenjajo tega, da je Trumpov predhodnik v Beli hiši, demokratski predsednik Barack Obama, blokiral vse ekonomske migrante iz Iraka, in to za daljše obdobje kot Trump, medtem ko je leta 1980 še en demokratski predsednik Jimmy Carter prepovedal vstop na ameriško ozemlje vsem državljanom Irana, razen tistim, ki so dokazali, da so nasprotniki Homeinijeve teokracije.

Največja laž je tista o kršitvi ustave
Ko bo začasna prepoved ustavljena, bo Trumpova administracija na leto sprejela do 50 tisoč novih migrantov z vsega sveta, kar je praktično enako število kot večino let v dveh Obamovih mandatih. Leto 2015 je bilo najhujše glede sirske migrantske krize, a Obamova administracija nikoli ni na široko odprla vrat ekonomskim migrantom, v kar bi vas radi prepričali levičarski mediji. Edino leta 2015 je na tla ZDA vstopilo okoli 70 tisoč legalnih migrantov, medtem ko jih je Nemčija sama sprejela več kot milijon. Obama pa svojih varnostnih potez nikoli ni obelodanil v medijih, saj to ni bilo v skladu z njegovo domnevno politično korektnostjo in levičarsko ideologijo.

Največja laž, ki jo je v teh dneh moč zaslediti v levičarskih medijih, pa je tista o Trumpovi kršitvi ameriške ustave. V resnici ima ameriški predsednik vsa pooblastila, da z odlokom prepove vstop državljanom tujih držav na ameriško ozemlje, če je to v ameriškem nacionalnem interesu in v interesu varnosti ameriških državljanov. Večina Trumpovih predhodnikov je to po potrebi počela desetletja, a nihče ni dvignil toliko prahu kot ravno Obamov naslednik.

L. S.