fbpx

Tolpa 20 pripadnikov Antife sredi belega dne brutalno pretepla nemškega politika, člana AfD!

Nemška Antifa je pretepla pripadnika stranke Alternativa za Nemčijo. (Foto: AfD)

Kandidat konservativne stranke Alternativa za Nemčijo Stephan Schwarz je bil hospitaliziran, potem ko so ga brutalno napadli predstavniki skrajne Antife. Tragični dogodek se je pripetil v mestu Schorndorf, kjer je na stojnici izvajal dejavnosti povezane s politično kampanjo bližajočih se regionalnih volitev. 

Član stranke Alternativa za Nemčijo Stephan Schwarz je skupaj z nekaterimi drugimi političnimi aktivisti iz vrst te stranke na stojnici izvajal promocijske aktivnosti pred bližajočimi se regionalnimi volitvami. Dogodek je potekal v središču mesta Schorndorf v soboto. Političnim aktivistom pa se je nenadoma približala skupina okoli 15 ali 20 oseb, ki so s seboj nosili skrajne levičarske zastave in prapore, kakršni so značilni za pripadnike Antife, poroča Breitbart.

Levičarski ekstremisti so 36-letnega Schwarza zbili na tla in ga pretepali, tudi ko je ležal na tleh. In ko je skušal poklicati policijo, mu je eden od napadalcev ukradel mobilni telefon. Potem ko je policija prispela na kraj tragičnega dogodka pa je bil Schwarz odpeljan v lokalno bolnišnico, kjer so mu diagnosticirali pretres možganov. V napadu je bila uničena tudi stojnica stranke. Policija je naknadno aretirala pet oseb, tri pred mestno železniško postajo, še dva pa na viaduktu za pešce. 

Nemška Antifa je pretepla pripadnika stranke Alternativa za Nemčijo. (Foto: AfD)

Vseh pet naj bi bilo starih med 18 in 25 let, trenutno pa jih preiskuje državno tožilstvo v Stuttgartu. Dogodek je obsodil tudi lokalni župan Matthias Klopfer, ob čemer je dejal, da nasilje nikoli ne sme biti sredstvo politične razprave. Izrazil je tudi zgroženost nad nasilnim napadom ter uničenjem promocijske stojnice stranke.

Gre le za enega zadnjih napadov na politika Alternative za Nemčijo s strani militantne Antife, kakršnim smo bili v zadnjih letih pogosto priča. Lani so nemški varnostni organi sprožili alarm zaradi naraščajočega nasilja v krogih Antife. V svojem sporočilu so izrazili zaskrbljenost, da naj bi njeni pripadniki načrtovali napade in atentate na uslužbence organov pregona in politične nasprotnike. 

Domen Mezeg