fbpx

[Video] Bidnovo vrnitev v Belo hišo Antifa v Seattlu pozdravila z nasiljem in s klici po ukinitvi policije in zaporov

Antifa v Seattlu zažgala ameriško zastavo (foto: twitter)

Izgredniki Antife in BLM so v sredo 20. januarja 2021 združili moči in v središču Seattla zaprli ceste, ovirali promet, podtikali požare blizu avtobusnih postajališč. Vse kaže, da se skrajna levica z Joejem Bidnom v Beli hiši počuti dovolj samozavestno, da nadaljuje z uničevanjem.

Skrajni levičarji v ZDA so 20. januarja 2021 ponoven vstop demokrata v Belo hišo ovekovečili z novimi izgredi v Seattlu. Pripadniki radikalne teroristične leve Antife in BLM so se podali na ulice klicali k ukinitvi policije in zaporov, svoje besede pa podkrepili tudi z dejanji.

V nasilnih izgredih ni manjkalo vandalizma. Skrajna levica je v svoji noči nasilja razbila okna sodišča, zažgali so ameriško zastavo, uničenju pa niso ušle niti ostale ničesar krive trgovinice in lokali v središču Seattla.

“Ne policajev, ne zaporov, totalna odprava!” je bilo slišati vzklike med pohodom Antife po središču mesta. Po poročanju Breitbarta so radikalci v sredo ponoči za promet zaprli sam center Seattla, v izgredih pa je so bili prisotni tudi pozivi k nasilju.

Eden takšnih primerov je bil “Bezosa pod giljotino,” ki se je glede na to, da je bilo grafit najti na razbiti trgovini Amazon Go, nanašal na lastnika spletnega giganta Amazon in enega najbogatejših ljudi na svetu Jeffa Bezosa.

S policijske uprave v Seattlu so sporočili, da “policija nadzoruje skupino v središču Seattla,” in izpostavili, da je bilo več stavb vandaliziranih. Vseeno so ne glede na razsežnost uničenja uspeli aretirati zgolj eno osebo zaradi uničevanja tuje lastnine.

Antifa se je v svojem razgrajanju spravila tudi nad prometne znake, ki so ji ruvali ter prevračali smetnjake. Policija je sčasoma skušala ponovno vzpostaviti na red, a glede na rezultate je bolj verjetno, da se je Antifa po dolgi noči uničevanja in ustrahovanja enostavno odpravila domov.

Tak odnos oblasti do Antife v mestu, ki ga vodijo demokrati ne preseneča. Navsezadnje je bil ravno Joe Biden tisti, ki je v prvem televizijskem soočenju proti Donaldu Trumpu trdil, da je Antifa zgolj ideja.

Ivan Šokić