fbpx

Tolpe migrantov v Nemčiji ušle izpod nadzora in naključno napadajo mimoidoče, tokrat se je incident dogodil v Gelsenkirchnu!

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Migrantska tolpa, ki vključuje 20 do 30 let stare migrante, je v Gelsenkirchnu pretekli konec tedna zopet množično napadala zaposlene in potnike na tamkajšnji železniški postaji. Že v prazničnem času so bili Nemci priča podobnima napadoma, takrat v bližini Kölna in v enem izmed manjših mest na Bavarskem.

Najnovejši incident v kraju Gelsenkirchen v deželi Severno Porenje – Vestfalija je povzročila tolpa, katere člane so zaposleni na tamkajšnji železniški postaji identificirali kot mlade migrante, stare med 20 in 30 let. Incident se je zgodil v soboto zvečer, poblazneli migranti pa so vsepovprek napadali zaposlene in mimoidoče, prav tako pa so škodo povzročali s praznjenjem gasilskih aparatov. Nekatere zaposlene so zadeli celo kamni, še poroča portal Breitbart.

Večina povzročiteljev sobotnega kaosa ostala na prostosti
Policisti so bili tudi v tokratnem primeru precej neučinkoviti, ko so prispeli na kraj dogodka, jim je uspelo aretirati le tri migrante, ki so povzročali nered. Nekateri so se aretaciji silovito upirali, eden je skupaj s policistom poletel skozi okno, zaradi poškodb pa je prizadeti policist potreboval celo bolnišnično oskrbo. Nemška zvezna policija poroča, da se podobne migrantske tolpe organizirajo in mobilizirajo kar prek mobilnih telefonov in aplikacij, mnoga območja dežele Severno Porenje – Vestfalija pa so tako že postala neprimerna za bivanje in policija si vanje ne upa več vstopiti.

Podobni incidenti so zasenčili tudi praznično obdobje
Podobni incidenti se dogajajo že dalj časa. Na silvestrovo je tako tolpa mladih arabskih moških udarila na železniški postaji Horrem v kölnskem Kerpnu. Na kraju ni bilo policije, nič hudega sluteči državljani pa so se morali braniti sami. Več mladih Arabcev se je takrat namreč lotilo dveh nič hudega slutečih Nemcev, eden izmed pričujočih pa je druge na ves glas pozival, naj na pomoč pokličejo policijo, ki je kar ni in ni bilo od nikoder.

Foto: posnetek zaslona

Na Nova24TV smo morali žal poročati tudi o divjaškemu pohodu migrantske tolpe, ki je malo pred novim letom v bavarskem Ambergu vsepovprek napadala mimoidoče. Preiskovalni sodnik je takrat za štiri migrante, stare od 17 do 19 let, ki so jih uspeli ujeti, odredil pridržanje v različnih ustanovah. Ena izmed prič je za medije povedala, da naj bi bilo napadalcev v skupini vsaj šest, ki jih do takrat nemočna policija ni uspela izslediti. Na incident se je ostro odzval tudi tamkajšnji župan.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.