fbpx

Tragedija na Kitajskem: Moški z nožem vpadel v vrtec in zabodel 16 otrok ter vzgojitelja!

Foto: Družabna omrežja

Iz Kitajske poročajo o grozljivem napadu, ki se je dogodil v enem izmed tamkajšnjih vrtcev. Napadalec z nožem se je namreč v sredo meni nič tebi odpravil na krvav pohod v vrtec v južnokitajskem mestu Beiliu, v katerem se je znesel nad 18 nič hudega slutečih žrtev. Med njimi je bila večina otrok!

Skrajnež se je v sredo, ob 14. uri po lokalnem času, odločil, da se spravi na najbolj ranljivo skupino ljudi-otroke. V napadu je poškodoval dva vzgojitelja in kar 16 otrok, dva izmed njih huje.

Ko so občutljivi posnetki, ki prikazujejo pretresene in okrvavljene otroke, ki jočejo na igrišču, zaokrožili po spletu, ni bilo nikogar, ki se nad napadom ne bi zgrozil. Nekateri so namreč na tleh obležali povsem negibno. 

Moškega napadalca je kmalu po napadu na kraju zločina, kjer je bila vidna prava mlaka krvi, aretirala policija, poroča RT. Tiskovna agencija Sina je poročala, da naj bi osumljenec trpel za duševno boleznijo. Njegova identiteta še ni bila razkrita.

Na kraju dogodka je bila mlaka krvi. (Foto: iStock)

Ne gre za osamljeni primer
Na Kitajskem so v zadnjih letih opazili številne napade na šole in vrtce. Lani je šolski varnostnik v vrtcu v južni regiji Guangxi zabodel 39 otrok in osebje. Leta 2018 je ženska, oborožena s kuhinjskim nožem, v mestu Chongqing ranila 14 otrok.

Nina Žoher