fbpx

Tragedija v Kolumbiji: strmoglavilo letalo s člani brazilskega nogometnega kluba

Fotografija simbolična (Foto: epa)

V Kolumbiji je  strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu, med katerimi so tudi člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense. Šest potnikov naj bi nesrečo preživelo, a je eden na poti v bolnišnico preminil. Sedaj poročajo o 76 mrtvih potnikih letala.

Člani nogometnega kluba so potovali na  tekmo s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v Medellin, šlo naj bi za finalno tekmo južnoameriškega pokala.

Kontrola poletov je stik z letalom izgubila pri gori El Gordo blizu kraja La Union. Letalo letalske družbe LaMia z 72 potniki in devetimi člani posadke je bilo na poti iz Bolivije v Medellin.

Ekipa brazilskega nogometnega kluba Chapecoense pred poletom (Foto: epa).

Ekipa brazilskega nogometnega kluba Chapecoense pred poletom (Foto: epa)

Letališče v Medellinu je na Twitterju zapisalo, da je do prizorišča nesreče zaradi slabega vremena možno priti le po kopnem.

CNN je objavil, da je letalo sporočilo klic v sili med  La Cejo in La Unionom, kot so navajali uradni kolumbijski viri. Satelitski posnetki prikazujejo posamezno deževje in nevihte čez regijo v zadnjih 12 urah – ni pa bilo večjih vremenskih vplivov, kot poroča CNN.
.

“Očitno je letalu zmanjkalo goriva, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Elkin Ospina, župan kraja La Ceja, v bližini katerega se je zgodila nesreča. Najnovejše novice navajajo, da so v klicu v sili sporočili, da jim je zmanjkalo elektrike.

A. B., STA