Tragičen konec britanske znanstvenice: Med tekom po grškem otoku padla v gramozno jamo, grizle so jo divje živali

Natalie Christopher (Foto: Facebook)

Na mlado znanstvenico iz Velike Britanije Natalie Christopher se je zrušil balvan, medtem ko je tekla po grškem otoku Ikarija. Padla je v gramozno jamo približno 20 metrov globoko in umrla. Točen vzrok smrti zaenkrat še ni potrjen.

V ponedeljek, 5. avgusta zjutraj, je na grškem otoku Ikarija izginila mlada astrofizičarka Natalie Christopher iz Velike Britanije. Pogrešana je bila tri dni. V tem času so potekale množične preiskave z gasilci, obalno stražo in mornariškim helikopterjem. V sredo, 7. avgusta, pa je prostovoljni gasilec našel njeno truplo približno en kilometer stran od hotela v vasici Kerame, kjer je bivala s svojim ciprskim fantom.

Jutranja rekreacija je bila za Natalie usodna
34-letna znanstvenica je v ponedeljek zjutraj odšla na jutranjo rekreacijo. Po eni uri in pol je med tekom poklicala svojega 38-letnega fanta iz Cipra in mu povedala, da je utrujena, da ne more teči hitro, zato se bo počasi vrnila v hotel. Dejala mu je, naj ga ne skrbi. Kmalu za tem je bila razglašena za pogrešano, saj se v hotel nikoli ni vrnila.

Hotel na grškem otoku Ikarija, kjer je Natalie bivala s svojim fantom. (Foto: EPA)

Britansko znanstvenico so v sredo našli mrtvo skoraj kilometer stran od hotela, v katerega se je vračala, kjer je bivala s svojim fantom, poročajo mediji. Njeno truplo je ležalo pokrito z več velikimi skalami, ki so se zrušile nanjo. Natalie je padla v 20 metrov globoko sotesko, potem ko se je nanjo zrušila kamenje ob poti, po kateri je tekla. Prostovoljni gasilec, ki jo je našel, je poročal, da je bilo na njenem truplu videti ugrize divjih živali. Lokacijo v regiji Kafigi so zavarovali, da lahko policisti nemoteno odstranijo njeno truplo in preiskujejo vzrok smrti, da bodo lahko potrdili, ali so se ugrizi pojavili pred ali po smrti.

Najdena s pomočjo mobilnega aparata
Lokalni mediji so poročali, da so Natalie, ki je bila sicer navdušenka nad športom in rekreacijo, našli s pomočjo njenega mobilnega telefona, ki je oddajal signal o njeni lokaciji. Policisti in gasilci so jo na koncu našli s pomočjo moderne tehnologije, potem ko se je njen mobilni telefon nenadoma vklopil, kar lahko nakazuje na možnost, da je Natalie Christopher želela poklicati na pomoč po padcu v grapo, preden je umrla.

Gasilci in reševalci na lokaciji, kjer je bilo najdeno truplo. (Foto: EPA)

Vzrok smrti še raziskujejo
V tem trenutku je še prezgodaj, da bi govorili o vzroku smrti, je dejal tiskovni predstavnik policije Theodoros Chronopoulos. “Da bomo izvedeli točen vzrok smrti, moramo počakati na poročilo poročevalca, kar bo trajalo približno dva do tri dni,” je povedal za tuje medije.

Trenutno se preiskave osredotočajo na to, ali je britanska znanstvenica zdrsnila v sotesko medtem, ko je tekla po tekaški poti, s katere je soteska sicer komaj vidna, ali pa se je poskušala povzpeti ali spustiti po terenu. Oblasti raziskujejo tudi možnost, da je Christopherjeva zdrsnila v grapo, saj je le-ta komaj vidna s pešpoti, po kateri je tekla.

Truplo Natalie Christopher (Foto: EPA)

Tiskovni predstavnik grške policije Theodoros Chronopoulos je za medije povedal, da je bilo truplo najdeno v manjšem kanjonu v grapi, približno kilometer oddaljenem od hotela, kjer je Natalie Christopher bivala s svojim ciprskim partnerjem. Ne moremo z gotovostjo trditi, ali je v sotesko padla ali je bila morda potisnjena. Točen vzrok bo znan šele potem, ko bo policija dobila poročilo o smrti. Po poročanju medijev so specializirani detektivi za umore že odpotovali v Ikarejo, da prevzamejo zadevo.

Pia Porenta

 • xtc

  Hm?
  Zopet “astofizičarka” z nekim Balkancem.
  Tale “Ciperski fant ” je malce sumljiv kaj in kdo je?
  Ali pa je še kdo v igri,da bi s tekom sprožila skale je malce čudno.

  • matjazr7

   Po uhanu v ustnici sklepam, da ni bila desničarka. Naj še pokažejo sliko fanta, po mojem je iz turškega dela Cipra in če bi bil jaz kriminalist, bi resno raziskal, kje je bil v času “nesreče” …

 • tretjerazredni

  Redko se dogaja, da so potke speljane po območju kjer se lahko krušijo skale, če ni treba. Smisel potke je varen prehod čez teren. Možno pa je, da je bežala v breg ali kaj takega in v paniki sprožila plaz, ki jo je spodnesel in pokopal. Ni jasno kakšne zveri do jo grizle, lahko bi šlo za psa ali kakšne klopotače. Čudno je tudi, da je sprožila SOS signal, ni pa se s telefonom tudi branila, če ga je že držala v roki. Zakaj bi sploh uporabila klic v sili, kdo ima to sploh nastavljeno, ko pa lahko s par pritiski prsta pokliče katero od shranjenih številk. Razen, če ni imela telefon nastavljen na kakšno posebno varnostno funkcijo, možno je tudi, da do slabo poročali o dogodku in so signal iskali glede na njeno telefonsko številko, potem se mobija sploh ni dotikala, ker je bila že nezavestna.
  Zanimivo, britanci bodo šli verjetno gledat zato, ker so ugotovili nesrečo, vendar okoliščine niso povsem logične, pa se bodo šli še sami prepričat. Pri nas se to ne dogaja, na hrvaškem de je,ponesrečilo kup slovencev in je čisto blizu, ampak prvič slišim, da bi kdo preverjal, če hrvaški lriminalisti slučajno kaj lažejo.

  • Goran Hvala

   to si pa ustrelu mimo… in to cist.. varne potke.. bvahaha… v sloveniji se ceste speljejo kjer ni treba…

 • Valter BraniSlav

  Pogrizle so jo divje zivali?
  Ker niso bile zivali muslimanske vere, ne komuniste, ne lezbijke in ne Stefica Kucan NE IZGUBLJAJTE CASA.

  • wert

   Ali dobro kuhajo pri Franćiškanih ?
   Kaj boste imeli danes za kosilo ?
   Danes je petek, bo najbrž nekaj postneģa.

 • cosmosjasnovidec

  Grki nakladajo po njihovem standardu kot,da ne bi bilo jasno,da so jo musliči posilili vrgli v jamo ter zrušili kamenje.
  Verjetno so še pa zraven zbuzerirali tega njenega fanta kateri jim je pozneje uspel pobegniti sedaj se pa seveda zaradi sramu dela nevednega.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Goran Hvala

   zihr je bil slovenc.. jansevik 100%…jest bi tud kr tebe vzel pod drobnogled zaradi take bujne domisljije katero vedno znova zlivas na nacionalisticnih forumih..nikol ne ves…taki so nevarni glih tolk kot teroristi…pac vse je treba preverit…al ti preverjas sam dolocene?

  • Hanzi

   Model, ti si resno bolan in verjetno rodom iz Bijeljine,, a se sramuješ svojih korenin.

   • cosmosjasnovidec

    Hehe jeba ti pas mater zabito čarapanar zabit.
    Iz Bijeljine je pa tvoja stara podržača kar se ti vidi.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • šmentanamuha

  Kako zavajajoč naslov, ki namiguje, da so bile vzrok smrti zveri, čeprav ne pove katere in hkrati namiguje na slovenske prostoživece živali, ki bojda ogrožajo uboge ljudi na podeželju. Res nimate mere.

  • Nata

   No, vidiš, kako različno lahko beremo nek članek .

 • Observer

  Šel sem brskat o Ikariji, našel sem pa tale zanimiv podatek:

  Why Are There No Muslim Refugees on Crete?
  https://newbostonpost.com/2017/03/28/why-are-there-no-muslim-refugees-on-crete/

 • Observer
 • Dario Lupič

  blowjob srečanje..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!