fbpx

Tragičen konec britanske znanstvenice: Med tekom po grškem otoku padla v gramozno jamo, grizle so jo divje živali

Natalie Christopher (Foto: Facebook)

Na mlado znanstvenico iz Velike Britanije Natalie Christopher se je zrušil balvan, medtem ko je tekla po grškem otoku Ikarija. Padla je v gramozno jamo približno 20 metrov globoko in umrla. Točen vzrok smrti zaenkrat še ni potrjen.

V ponedeljek, 5. avgusta zjutraj, je na grškem otoku Ikarija izginila mlada astrofizičarka Natalie Christopher iz Velike Britanije. Pogrešana je bila tri dni. V tem času so potekale množične preiskave z gasilci, obalno stražo in mornariškim helikopterjem. V sredo, 7. avgusta, pa je prostovoljni gasilec našel njeno truplo približno en kilometer stran od hotela v vasici Kerame, kjer je bivala s svojim ciprskim fantom.

Jutranja rekreacija je bila za Natalie usodna
34-letna znanstvenica je v ponedeljek zjutraj odšla na jutranjo rekreacijo. Po eni uri in pol je med tekom poklicala svojega 38-letnega fanta iz Cipra in mu povedala, da je utrujena, da ne more teči hitro, zato se bo počasi vrnila v hotel. Dejala mu je, naj ga ne skrbi. Kmalu za tem je bila razglašena za pogrešano, saj se v hotel nikoli ni vrnila.

Hotel na grškem otoku Ikarija, kjer je Natalie bivala s svojim fantom. (Foto: EPA)

Britansko znanstvenico so v sredo našli mrtvo skoraj kilometer stran od hotela, v katerega se je vračala, kjer je bivala s svojim fantom, poročajo mediji. Njeno truplo je ležalo pokrito z več velikimi skalami, ki so se zrušile nanjo. Natalie je padla v 20 metrov globoko sotesko, potem ko se je nanjo zrušila kamenje ob poti, po kateri je tekla. Prostovoljni gasilec, ki jo je našel, je poročal, da je bilo na njenem truplu videti ugrize divjih živali. Lokacijo v regiji Kafigi so zavarovali, da lahko policisti nemoteno odstranijo njeno truplo in preiskujejo vzrok smrti, da bodo lahko potrdili, ali so se ugrizi pojavili pred ali po smrti.

Najdena s pomočjo mobilnega aparata
Lokalni mediji so poročali, da so Natalie, ki je bila sicer navdušenka nad športom in rekreacijo, našli s pomočjo njenega mobilnega telefona, ki je oddajal signal o njeni lokaciji. Policisti in gasilci so jo na koncu našli s pomočjo moderne tehnologije, potem ko se je njen mobilni telefon nenadoma vklopil, kar lahko nakazuje na možnost, da je Natalie Christopher želela poklicati na pomoč po padcu v grapo, preden je umrla.

Gasilci in reševalci na lokaciji, kjer je bilo najdeno truplo. (Foto: EPA)

Vzrok smrti še raziskujejo
V tem trenutku je še prezgodaj, da bi govorili o vzroku smrti, je dejal tiskovni predstavnik policije Theodoros Chronopoulos. “Da bomo izvedeli točen vzrok smrti, moramo počakati na poročilo poročevalca, kar bo trajalo približno dva do tri dni,” je povedal za tuje medije.

Trenutno se preiskave osredotočajo na to, ali je britanska znanstvenica zdrsnila v sotesko medtem, ko je tekla po tekaški poti, s katere je soteska sicer komaj vidna, ali pa se je poskušala povzpeti ali spustiti po terenu. Oblasti raziskujejo tudi možnost, da je Christopherjeva zdrsnila v grapo, saj je le-ta komaj vidna s pešpoti, po kateri je tekla.

Truplo Natalie Christopher (Foto: EPA)

Tiskovni predstavnik grške policije Theodoros Chronopoulos je za medije povedal, da je bilo truplo najdeno v manjšem kanjonu v grapi, približno kilometer oddaljenem od hotela, kjer je Natalie Christopher bivala s svojim ciprskim partnerjem. Ne moremo z gotovostjo trditi, ali je v sotesko padla ali je bila morda potisnjena. Točen vzrok bo znan šele potem, ko bo policija dobila poročilo o smrti. Po poročanju medijev so specializirani detektivi za umore že odpotovali v Ikarejo, da prevzamejo zadevo.

Pia Porenta