fbpx

Tragično: 12-letna deklica iz Belgije postala najmlajša žrtev novega koronavirusa v Evropi!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Belgijske oblasti poročajo o smrti 12-letne deklice, ki je umrla zaradi novega koronavirusa. S tem je postala najmlajša oseba, ki je umrla v državi, kot tudi v Evropi. Pred tem je za najmlajšo smrtno žrtev v Evropi veljal 14-letni deček Vitor Godinho iz Portugalske. 

Iz Belgije, kjer beležijo že preko 700 smrti, so danes sporočili, da je najmlajša smrtna žrtev postala komaj 12-letna deklica. Tiskovni predstavnik belgijskega kriznega centra za koronavirus Emmanuel Andre je poudaril, da izguba otroka zaradi bolezni ne predstavlja le čustveno težavnega trenutka za družino, temveč tudi za zdravnike in raziskovalce.

“Mislimo na družino deklice in njihove prijatelje. Gre le za dogodek, ki se redkokdaj dogodi. Je pa ta zelo vznemirjajoč,” je dodal Andre po poročanju Associated Pressa. Po dosedanjih podatkih je v državi okuženih 12.775 ljudi, življenje pa je izgubilo 705 ljudi.

V prihodnji dneh pričakujejo vrhunec
V Belgiji po navedbah RT pričakujejo, da se bodo v prihodnjih dneh soočili z vrhuncem epidemije. Upajo, da bo do tega prišlo preden bodo bolnišnice prenasičene z obolelimi pacienti. Tako kot večina evropskih držav je tudi Belgija z namenom zajezitve širjenja pandemije obstala. Zaenkrat se pričakuje, da bo tako vsaj do 18. aprila. V primeru, če bo potrebno, pa se bodo ukrepi še podaljšali.

Foto: epa

Splošno znano je , da je koronavirus bolj nevaren za starejše ljudi in tiste s kroničnimi boleznimi, vendar pa je potrebno zavedanje, da lahko celo novorojenčki postanejo prenašalci virusa. Tragična novica o smrti 12-letnice je le še dokaz več, da koronavirus ni imun na starost, zato je nujno slediti ukrepom stroke, da se čim bolj zajezi širjenje koronavirusa.

Hana Murn