Transvestita in posiljevalca 3-mesečnega dojenčka so namestili v ženski zapor blizu enote za matere in otroke

Pedofil je spremenil spol – in pristal v ženskem zaporu, kjer so zapornice skupaj s svojimi dojenčki.

Moškega, obsojenega storilca kaznivega dejanja spolne zlorabe otrok v Kanadi, ki je posilil 3-mesečnega dojenčka, so po poročilu premestili v popravni dom za ženske v bližini mater z otroki, potem ko se je zapornik začel identificirati kot transspolna oseba.

Tara Desousa, prej Adam Laboucan, je spolno napadel 3-mesečnega dečka v Quesnelu v Britanski Kolumbiji leta 1997, ko je bil spolni storilec star 15 let, poroča Reduxxovo poročilo.

Dojenčkovi starši so Laboucana najeli za varuško njihovega otroka, nato se je zgodil grozljiv napad. Lokalni mediji so poročali, da je otrok utrpel škodo, ki je zahtevala rekonstruktivno operacijo, Laboucan pa se je med pridržanjem po napadu pohabil in jedel svoje meso.

Nevaren psihopat, ki so mu kanadske oblasti dovolile stik z otroki

Med zaslišanji na sodišču je dr. Steve Sigmond, klinični psiholog, ki je pregledal Laboucana leta 1997 in pričal na sodišču, dejal, da je storilec kaznivega dejanja spolne zlorabe otrok priznal tudi, da je leta 1993 utopil 3-letnega dečka. Laboucan, ki je bil v času domnevne utopitve star 11 let, ni bil soočen s kazensko ovadbo zaradi zakona, ki določa, da mora biti obtoženec star najmanj 12 let, poroča Reduxx.

Dve leti kasneje so oblasti Laboucana za nedoločen čas obsodile na zapor pri 17 letih, zaradi česar je postal najmlajši nasilni spolni prestopnik v državi. Laboucan, zdaj Desousa, je bila premeščena v ženski zapor Fraser Valley v Abbotsfordu, mestu v Britanski Kolumbiji na kanadsko-ameriško meji. Vendar pa ni znano, kdaj so oblasti Desouso premestile v ženski zapor.

Transpolni moški v ženskih zaporih

Po navedbah časopisa so kanadski vladni uradniki junija 2017 sprejeli predlog zakona C-16, ki je kanadskemu zakonu o človekovih pravicah dodal “spolno identiteto”.

Institucija za ženske, je poročal Reduxx, vsebuje minimalno varnost, ki vključuje zaprte matere in njihove dojenčke. Zaporniki programa si delijo kuhinjo, bivalni prostor, kopalnico in več sob. Čeprav je bila prvotna zasnova programa namenjena materam in njihovim otrokom, poročilo National Post trdi, da lahko zaporniki brez otrok dostopajo do programa in se lahko prijavijo kot varuške ali “tete”.

Heather Mason, zagovornica pravic zaprtih žensk, je kanadskim vladnim uradnikom povedala, da se je več žensk v ženskih institucijah soočilo s spolnim nadlegovanjem moških, ki so se identificirali kot transspolni, pri čemer je neposredno omenila Desouso in še enega zapornika, ki ga je Reduxx prijavil kot serijskega pedofila, ki je bil opisan kot “dejaven pri spolni zlorabi mladih deklet”.

“Ena od žensk je poročala, da sta se dve transspolni osebi, obsojeni zaradi pedofilije, Madilyn Harks in Tara Desousa, medtem ko sta bili v programu mati-otrok, potikali blizu nje in njenega otroka ter dajali seksistične in neprimerne antagonistične komentarje,” je dejal Mason v svoji izjavi.

Reduxx je pridobil izjave med Masonom in anonimno zapornico, nameščeno v žensk zapor Fraser Valley v Abbotsfordu, ki trdi, da so oblasti Desouso namestile v bližino enote mater in otrok. Ena od njih, ki ima 3-mesečnega fantka, je povedala, da je Desousa strmela v otroke, da bi “nasprotovala” ženskam, in doživela zastrašujočo soočenje z Desouso.

“Povedali so mi, da je prisoten izjemno nasilen posiljevalec otrok, ki pa že zelo dolgo ni bil v prisotnosti majhnega otroka,” je dejala. “Ko sem bila obveščena o bolni in brutalni naravi zločina nad otrokom, mi je bilo žal, da sem sploh dovolila, da je ta oseba opazila mojega otroka.”

Vir je Masonu povedal, da so oblasti po incidentu Desouso postavile poleg zaporniškega objekta mati-otrok

“Ta transseksualni spolni iztirjenec je napadel zapornico in jo podrl na tla,” je vir pojasnil Masonu. “Na srečo so incident pazniki prestregli.”

Biološke ženske predstavljajo skoraj polovico ženske zaporniške populacije. Poročilo iz leta 2022, ki ga je objavila Correctional Service, kaže, da je bilo v Kanadi 82 odstotkov zapornikov “spolno raznolikih” moških, ki so bili opredeljeni kot transspolni, zaznamovani s spolnimi prestopki in kaznivimi dejanji, ki jih je večina zagrešila, preden so pridobili status transspolnosti. Večina med njimi je zagrešila kršitve, ki vključujejo smrt ali resne poškodbe njihovih žrtev, med katerimi je bila več kot polovica žensk in otrok.

Mason je v poročilu odbora za javno in nacionalno varnost leta 2021 opozoril, da se je Desousa prostituirala z drugimi moškimi zaporniki, v zaporu je razvila odvisnost od drog in grozila z ubojem paznika z doma narejenim nožem. Drugi opisi navajajo, da je Desousa pohabila svoje genitalije in izpolnjuje merila za psihopatijo in hudo mejno osebnostno motnjo.

Desousa se je lani pritožila na zavrnitev pogojnega izpusta, vendar so oblasti zavrnile prošnjo v razsodbi z dne 20. septembra, potem ko je odbor ugotovil, da je nedavna psihiatrična ocena pokazala, da zapornik še vedno predstavlja potencialno nevarnost za družbo in visoko tveganje za ponovitev kaznivega dejanja. Očitno pa tveganje še vedno ni dovolj veliko, da je ne bi nastanili ob zapornicah z otroki.

Andrej Žitnik