Tri leta po strašnem terorističnem napadu v Berlinu policija evakuirala božični sejem

Foto: epa

V soboto, 21. decembra, ob 3. obletnici terorističnega napada pripadnika ISIS, ki je s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu in ubil ducat ljudi, je nemška policija zaradi suma novega terorističnega napada evakuirala berlinski božični sejem.

Naši policijski ukrepi na Breitscheidplatzu so končani. Nevarni predmet ni bil najden,” so po evakuaciji obiskovalcev božičnega sejma v Berlinu sporočili z berlinske policijske uprave.

“Zvečer so naši kolegi našli dva človeka, ki sta se na Breitscheidplatzu obnašala sumljivo in ju preverili,” so še dodali na policiji. V akciji je po pisanju Daily Mail sodelovalo okoli 350 do zob oboroženih policistov.

Zahodna Evropa je zaradi sprejemanja migrantov še vedno zelo ogrožena. Mirno in varno praznovanje božičnih praznikov je preteklost. (Foto: epa)

Lažni preplah
Dvojica, šlo je za dva Sirijca, je bila po pisanju Reutersa ustavljena, ker sta božični sejem zapuščala s “sumljivo hitrim korakom”.

Ob preverjanju njune identitete so policisti verjeli, da je za enim od dvojice izdan nalog za aretacijo. Izkazalo se je, da gre za pomoto, saj naj bi ime bilo zgolj zelo podobno.

V Berlinu so ob bližajočem se božiču z razlogom nekoliko bolj na trnih. 21. decembra 2016 je namreč tunizijski migrant in privrženec ISIS, 24-letni Anis Amri s tovornjakom zapeljal v množico na berlinskem božičnem sejmu in ubil 12 ljudi. Prijeli so ga šele v Italiji, kjer so ga ubili v strelskem obračunu z italijansko policijo, potem ko je ranil enega od policistov.

Anis Amri (Foto: epa)

Ivan Šokić

 • alojz

  Zakaj je treba živeti v strahu in z velikimi stroški policije? Če pa je recept za varnost ljudi in praznovanje v decembru čisto preprost. Policija pa bi lovila le žeparje in ne teroriste.

 • RATATA

  Če se vse približke fac mistra na fotki preventivno eliminira ne bo nobenih preplahov več v Evropi.

 • Black_hawk

  Da ne bo evropa propadla isto k rimski imeperij. Približno na vsake 2000 let se civilizacija zamenja.

 • Unikatna

  Politiki in podporniki multikulti iz BV in Afrike – krivi ste za vse žrtve, kriminal, strah in nemir v EU. Krivi ste, da so z migracijami spet v porastu nalezljive bolezni (če je za uvoz živali potrebno imeti vso dokumentacijo, karanteno-potem bi morali tudi vsakega migranta pregledati in cepiti…ilegalcem pa zapreti mejo).

 • ZatonMesecnikov

  Čudni so ti Nemci. Vedno morajo biti pod nekim varnostnim stresom. Einsatzbereitschaft, kot bi sami rekli. Pripravljenost na akcijo…

 • Antonius

  Ne vem kaj tu ni jasno, ker je najbolj bistveno povedala že nemška najstnica Naomi Seibt.
  Pogoje za izredne razmere je potrebno najprej ustvariti, da jih lahko iz izrednimi vladnimi odločitvami in sredstvi potem kot nujne, vsiljene izvajaš in uveljavljaš.
  Vsak totalitarizem se začne z izrednimi razmerami, ki jim je včasih botroval vojaški državni udar, danes pa v Evropi izredne razmere in pogoje za totalitarizem, z uvozom nesprejemljivih terorističnih šerijatarjev ustvarjajo Merklova, Macron in evropski parlament v Bruslju.
  Izredne razmere so osnovni pogoj, da se po združeni Evropi izbrišejo državne meje. Ingerenca *največjih* in gospodarsko najmočnejših držav namreč noče biti odvisna od nekih nepomembnih parlamentov malih držav.
  Evropa je z navoženimi šerijatarji na poti v totalitarizem, avtohtonim Evropejcem pa vlade onemogočajo kakršnokoli možnost protestno izraziti nestrinjanje z vladnim početjem in organiziranja samozaščite in samoobrambe.
  Preganjanje Šiškove varde je očiten primer, kaj nam počnejo, Bruslju prodane levičarske vlade.

  • xtc

   Težava je v tem ,da bo tavno to razklalo EU in kor vedno bodo na kupu ostali Franceki in Fritzi ter Belgijci-garancija za vojno večina ostalih bo pobegnila preč.

 • sodnikisozločinci

  Policija laže. Sejem so zaprli zato, da preprečijo prižiganje sveč in polaganje rož umorjenim na obletnico dneva zločina.

 • šmentanamuha

  Multikulti ringaraja še kr traja…