fbpx

Tri leta po strašnem terorističnem napadu v Berlinu policija evakuirala božični sejem

Foto: epa

V soboto, 21. decembra, ob 3. obletnici terorističnega napada pripadnika ISIS, ki je s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu in ubil ducat ljudi, je nemška policija zaradi suma novega terorističnega napada evakuirala berlinski božični sejem.

Naši policijski ukrepi na Breitscheidplatzu so končani. Nevarni predmet ni bil najden,” so po evakuaciji obiskovalcev božičnega sejma v Berlinu sporočili z berlinske policijske uprave.

“Zvečer so naši kolegi našli dva človeka, ki sta se na Breitscheidplatzu obnašala sumljivo in ju preverili,” so še dodali na policiji. V akciji je po pisanju Daily Mail sodelovalo okoli 350 do zob oboroženih policistov.

Zahodna Evropa je zaradi sprejemanja migrantov še vedno zelo ogrožena. Mirno in varno praznovanje božičnih praznikov je preteklost. (Foto: epa)

Lažni preplah
Dvojica, šlo je za dva Sirijca, je bila po pisanju Reutersa ustavljena, ker sta božični sejem zapuščala s “sumljivo hitrim korakom”.

Ob preverjanju njune identitete so policisti verjeli, da je za enim od dvojice izdan nalog za aretacijo. Izkazalo se je, da gre za pomoto, saj naj bi ime bilo zgolj zelo podobno.

V Berlinu so ob bližajočem se božiču z razlogom nekoliko bolj na trnih. 21. decembra 2016 je namreč tunizijski migrant in privrženec ISIS, 24-letni Anis Amri s tovornjakom zapeljal v množico na berlinskem božičnem sejmu in ubil 12 ljudi. Prijeli so ga šele v Italiji, kjer so ga ubili v strelskem obračunu z italijansko policijo, potem ko je ranil enega od policistov.

Anis Amri (Foto: epa)

Ivan Šokić