fbpx

[Video] Trump dela že prvi dan: Poglejte, kaj je ukrenil takoj, ko je vkorakal v Belo hišo

V petek, 20. 1.  2017, sta okrog 18.30 v Belo hišo prvič vkorakala Donald Trump in Melania Trump kot novi predsednik ZDA in prva dama. Ker ju je čakal dolg večer s tremi plesi, sta ta vmesni čas namenila kratkemu počitku, Trump se je za 10 minut posvetil sinu Barronu, Melanija pa je zamenjala toaleto za večerne gala prireditve. 

Isti večer je Donald Trump prvič stopil v Ovalno pisarno kot predsednik in takoj pričel podpisovati dokumente za prve spremembe, ki mu jih je pripravila njegova administracija. Predsedniku najmočnejše države na svetu zakon dovoljuje, da spremeni določeno zakonodajo brez predhodnega odločanja zakonodajnega organa.

Zaradi končanih postopkov je pisno potrdil generala Jamesa Mattisa za sekretarja za obrambo. Podpisal odredbo, ki olajšuje predpise, povezane z Obamacare socialnim sistemom, podpisal je namero za spremembo zakonodaje, ki ureja področje socialne oskrbe in takoj z odlokom zamrznil delovanje vladnih agencij.

Kupujte ameriško
Spremenil je tudi videz Ovalne pisarne, kjer je dal namestiti zlate zavese, zamenjal pa je tudi doprsni kip Lutra Kinga s kipom nekdanjega angleškega premierja Winstona Churchila, kar z veseljem poroča Daily Mail.

Najprej Amerika,” je Trumpovo geslo, ki ga je množica glasno odobravala. Kot recept za napredek in blaginjo je ljudem naročil: “Kupujte ameriško in naročajte ameriško.”

A. B.