fbpx

Trump obljublja nižje davke za srednji razred in delavce

Foto: Twitter

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je v sredo pozval k preprostejši, nižji in pravičnejši davčni reformi in pozval kongres, naj sprejme zakon, ki bi pripomogel k rasti ameriškega gospodarstva.

”Danes pozivam vse člane kongresa – demokrate, republikance in neodvisne, naj podprejo proameriško davčno reformo,” je dejal. ”To moramo storiti. Čas je že,” je še dodal.

Trumpov govor je zaznamoval nov pritisk uprave, da bi dosegli boljšo zakonodajo v kongresu, potem ko je zakon Obamacare v senatu pod vodstvom republikanske stranke spodletel.

Foto: Twitter

”Nočem, da me kongres razočara, me razumete?” je v svojem govoru dejal Trump, medtem ko ga je občinstvo spodbujalo. Trump je obljubil, da bo nova davčna reforma pripomogla k ustvarjanju milijona novih delovnih mest in da bo Združenim državam Amerike vrnila milijarde ameriških dolarjev, kar bo državi omogočilo obnovo skupnosti.

”Moja uprava spodbuja nov ekonomski sistem. Zelo je preprost: je ameriški sistem,” je dejal Trump. Spodbuja 15-odstotno stopnjo davka na dohodek pravnih oseb in zmanjšanje davčne vrzeli za korporacije.

Foto: YouTube

Za zmanjšanje davčnih bremen srednjega razreda in vračanje investicij v ZDA
“Popolnoma smo se posvetili drugim državam in jim dali prednost,”
je povedal predsednik. ”Ne bomo se več predajali.” Predsednik je tudi pozval k znižanju davkov za državljane srednjega sloja. Trenutni sistem je označil za napačnega, dejal je, da je davčna reforma edina moralna rešitev in je pravična za vse državljane.

”Verjamem, da državljani Združenih držav Amerike vedo bolje od Washingtona, kaj je zanje najbolje in v katere stvari morajo investirati svoj denar,” je izjavil. Prav tako je pozval k reformi, ki spodbuja ameriška podjetja, da svoj dobiček iz tujine prenesejo nazaj v Združene države Amerike.

”Čas je, da investiramo v našo državo, ponovno zgradimo našo skupnost in zaposlimo naše dobre ameriške delavce,” je dejal. Trumpova vizija je, da bi s preprostim znižanjem davkov ameriškim podjetjem omogočili napredovanje in tako neposredno pozitivno vplivali na življenje ameriških delavcev. ”Z veseljem bodo zjutraj vstali iz postelje. Z veseljem bodo šli v službo. Dobili bodo visoko plačo. In to je prihodnost, ki si jo jaz želim za naše ljudi.”

N. Š.