fbpx

Trump: Pogajanje s Severno Korejo je izguba časa. Storili bomo to, kar je treba!

Foto: STA

Ameriški predsednik Donald Trump očitno ne podpira svojega državnega sekretarja Rexa Tillersona, ki se želi mirno pogovarjati s Severno Korejo. Na Twitterju je Trump namreč zapisal, naj Tillerson raje prihrani energijo, Washington pa bo naredil to, kar mora narediti.

Ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki je bil na uradnem obisku na Kitajskem, kjer je usklajeval stvari za prihod predsednika Trumpa, je medijem sporočil, da Washington pozna poti, kako komunicirati s Pjongjangom in poudaril, da naroda “nista v temni situaciji”. Pojasnil je še da ZDA stalno preizkušajo Severno Korejo, da bi ugotovili, ali bi bili tam pripravljeni na morebitni dialog, poroča ruski RT.

Kmalu po tem pa je sledilo sporočilo ameriškega urada, kjer so zapisali: “Severnokorejske oblasti niso pokazale nobene pripravljenosti za pogovore o ‘denuklearizaciji’.” Zgovorna sta bila tudi tvita ameriškega predsednika, kjer je zapisal, da njihov državni sekretar izgublja čas, ker se želi pogajati z malim raketnim možem (Kim Džong Unom). Zato mu je svetoval, naj prihrani energijo, saj bodo že storili to, kar je treba storiti.

 

Grožnje med Washingtonom in Pjongjangom trajajo že več tednov, medtem ko Rusija in Kitajska želita, da bi se napetosti umirile in bi našli diplomatsko rešitev.

B. O.