fbpx

Trump povzročil naval že med prvim obiskom v tujini

slikovni vir: http://www.epa.eu/webgate?SEARCHTXT1=donald+trump&DATE_FROM=&DATE_TO=&SEARCHFILTER=&SEARCHFILTER_COLLECTION=&SEARCHFILTER%5B%5D=&SEARCHREFRESH=&SERIESDISPLAY=1&EVENT=WEBSHOP_SEARCH&SEARCHMODE=NEW&SEARCHLANGUAGE=eng_usa

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump si nabira pozitivne točke pri tuji diplomaciji. Ankete kažejo, da Trumpova priljubljenost v tujini narašča. Medtem pa Trump potuje po kriznih žariščih po svetu, da bi se seznanil s stanjem in si zastavil nove cilje v povezavi s tujino.

Rasmussen poroča, da se Trumpova priljubljenost počasi povečuje; ta se je v zadnjem času iz 43 odstotkov povzpela na 48 odstotkov. V anketi je sodelovalo 500 posameznikov, ki so vprašanja izpolnjevali tri dni zapored – očitno si je v treh dneh premislilo kar 5 odstotkov sodelujočih.

Trump trenutno potuje po petih celinah
Predsednik se je najprej sestal z vodilnimi predstavniki 50 islamskih držav. Nato je obiskal Izrael in s tem postal prvi predsednik, ki je obiskal zahodni zid v Jeruzalemu, spoznal pa se je tudi s premierjem Benjaminom Netanyahuom.

Zadnji trije postanki so v Evropi
Trump je Evropo obiskal nazadnje. Najprej se je odpravil v Rim, kjer se je srečal z italijanskim ministrom; zatem se je podal v Vatikan. Iz Italije je potoval v Bruselj, kjer se je spoznal z voditelji NATA, zdaj pa ga čaka le še pomenek z vodji G7 na Siciliji.

Je šlo le za “pobeg” iz Washingtona?
Mnogi so pred Trumpovim potovanjem menili, da gre le za “vikend” potovanje, kjer si bo predsednik oddahnil od Washingtona in Bele hiše – a zgodilo se je ravno nasprotno; 45-odstotna podpora (po najnovejših podatkih) predsednikovim dejanjem kaže na njegovo izjemno pripravljenost in izvrsten nastop, še poročajo pri Rasmussenu.

S. E.