Trump prestolonasledniku Saudske Arabije: Amerika nima tolerance pri financiranju teroristov

Foto: epa

Predsednik Trump je princu Saudske Arabije Mohammedu bin Salmanu v torek dejal, da Amerika nima nobene tolerance pri financiranju terorizma, in je bil zadovoljen, ko je videl tudi njihova prizadevanja za prenehanje financiranja ekstremističnih skupin.

“Stvar, na katero se je res treba osredotočiti, je grožnja terorizma in financiranje terorizma, ne glede na to, ali gre za Saudsko Arabijo ali druge države,” je Trump dejal, ko je gostil princa v Beli hiši. “Rekel bom, da si Saudska Arabija zelo prizadeva za to.”

Trump je tudi spomnil na svoj lanski obisk v Saudski Arabiji in na konferenco proti terorizmu. “Govorili smo o terorizmu in financiranju terorizma in to zagotovo ne bo dovoljeno. To bi bila lahko edina stvar, ki bi končala odnos s katero koli državo,” je povedal Trump.

Princ Salman je sodeloval pri gospodarskih in socialnih reformah, vključno z dovoljevanjem ženskam, da vozijo avtomobile. Bil je tudi gonilna sila agresivne zunanje politike Saudske Arabije, ko so intervenirali v Jemnu, kjer so na letališčih bombardirali na tisoče civilistov. Vodil je koalicijo arabskih narodov za prekinitev diplomatskih odnosov s Katarjem, saj obtožuje to majhno, s plinom bogato državo, da je financirala ekstremistične skupine, poročajo v Jihad Watch. 

Razpravljala sta o pomembnih temah
Visoki upravni uradniki so dejali, da bosta Trump in princ Salman razpravljala o številnih temah, čeprav prinčev oče tehnično še vedno vodi državo. Teme, o katerih je Trump nameraval razpravljati, vključujejo jemensko državljansko vojno, sirsko državljansko vojno, Iran in ponavljajoče diplomatsko spopadanje med Saudsko Arabijo in Katarjem. Potekala pa bo tudi pomembna razprava o vlogi Rusije.

“Predsednik in prestolonaslednik bosta razpravljala o boju proti iranskim destabilizacijskim aktivnostim, v pogovor bosta vključila tudi vlogo Rusije pri podpori grozodejstev Asadovega režima v Siriji in prizadevanja Rusije za zaščito Irana pred ameriškimi sankcijami za napad Saudske Arabije in Emiratov,” je dejal eden visokih uradnikov.

A. G.

 • Aron

  ISIS je produkt Savdske Arabije in ZDA, tako da nevem na katerem planetu zivi teslo Drumpf.

  • stajerc5

   Od kje se javljas? Si dobro pripasan v tisti Tesli v vesolju? Pazi, da te crna luknja ne pozre, moras ze enih tri tisoc milj prej zaviti v levo, no, v tisto tvojo stran sem mislil!

   • OrangeHitler

    Hahaha kakšna defenziva zaradi užalitve tvojega gospodarja. Vse skupaj pa en velik kup vročega zraka, torej nič.
    Torej hočeš reči, da Savdijci NE financirajo terorističnih organizacij, kakor je bilo že večkrat odločeno s strani mednarodnih sodišč???

 • stajerc5

  Hehe, Trump je pac Trump! (kje bi ga mi nasli….)
  Pravi Trump pred kamerami, da imajo posel z Saudiarapi za 200 Milijard, ga popravi sejk, ne, 400 Milijard..
  Na koncu so naredili kseft za 500 MILIJARD!
  USA First!
  Zlovenistan latest…

 • Caetano

  V ZDA Trump, v Evropi Višegrajci, pri nas doma Janša. To so zdrave sile!

 • PIA PlA

  Citiram: “Trump prestolonasledniku Saudske Arabije: Amerika nima tolerance pri financiranju teroristov”

  Za pravilen pomen bi morali naslov napisati takole:
  Trump prestolonasledniku Saudske Arabije: “Amerika ne tolerira financiranja teroristov”

  • OrangeHitler

   Hvala za to razjasnitev in preusmeritev teme na nekaj popolnoma nepomembnega

   • PIA PlA

    Samo cepec lahko reče, da je nepomembno, če stavek pomeni ravno nasprotno od tistega, kar je mišljeno oziroma kar so hoteli napisati. Bistvena razlika je ali ima Trump toleranco do financiranja orožja za teroriste, ali pa te tolerance nima. Le ti ne vidiš razlike, ko boš tako jezikovno šlamparijo občutil na svoji koži, boš pa zaradi nje eksplodiral.

 • OrangeHitler

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA
  Saj ne, da so ravnokar sklenili za 400 milijard orožnih poslov, s katerimi Savdijci terorizirajo Jemen. Saj ne, da so Savdijci financirali 11. september-sveti gral v boju “proti” terorizmu.

  Navijači prosim povejte, ali temu človeku še naprej verjamete na besedo???
  In še, kaj bi rekli, če bi Obama izjavil kaj takega???

  • Steiermark

   Obama ni izjavljal ampak direktno podpiral isis-ovce, z najmodernejšo tehniko za ubijanje ljudi, avtomobili in ostalimi stvarmi, ki jim še danes dovoljujejo obstoj in klanje ljudi – obama je tudi muslić in največji rasist, temne barve, čeprav je njegova mati bila ena od tistih zblojenih američank, ki so se rade parile z opicami…..No, in posledice tega, imamo še danes ….

   • OrangeHitler

    Hahaha seveda kaj drugega kot zgovarjanje na Obamo z za lase privlečenimi teorijami zarote, ni bilo za pričakovati. Povej še kaj o Hillary, Sorošu in Kučanu, ko si že ravno pri prelaganju odgovornosti.
    Torej kaj zdaj, je Trump prav povedal ali ne? A Savdijci financirajo teroriste ali ne??

    • Steiermark

     zakaj bi pa naj kaj govorila o pase politikih, kot je kilari, sorš, kučan itd. Danes govorimo o (prvorazredni temi – Trumpu, drugorazredne, ko se govori o zločinih zgoraj omenjenih, tvojih “omiljenih” pasjej……., pa je govora o tretjerazredni temi in spakah!

  • xtc

   Pravilno,SA je treba naoborožit,da bo lahko tolkla Iran.

   • OrangeHitler

    Torej najbolj skrajne islamiste je potrebno oborožiti, da bodo dotolkli malce manj skrajne islamiste…
    Mimogrede, ta orožarski sporazum je prvi predlagal in podpisal Obama, Trump ga je le izvedel.
    Torej, bravo Obama????
    Sklepam, da ne bo odgovora, kakopak.

 • xtc

  Očitno se Iranu in Assadu obetajo slabi časi.
  Dejstvo je,da bo moral Salman narediti še marsikaj vendar bo moral državo spremeniti,če želi turizem in ostalo,seveda pa je tukaj vprašanje na kak odpor bo naletel.
  Dejstvo pa je,da SA mora v nujne reforme.

 • prdo

  Trumpl gnoj od dreka

 • samsara

  “Razpravljala sta o pomembnih temah”

  V resnici je Trumpa zanimalo za koliko milijard bo SA še naročila orožja v ZDA.
  To je za ZDA, pardon lastnike in upravitelje ZDA, najpomembnejša tema.