fbpx

Trump s prstom kaže na Pakistance: “Teroristom, ki jih lovimo v Afganistanu, dajete varno zatočišče. Nič več!”

Foto: STA

Predsednik ZDA Donald Trump je v ponedeljek dregnil v Pakistan, ko je na Twitterju zapisal, da so ameriške vlade v zadnjih 15 letih po neumnosti podarile 33 milijard dolarjev Islamabadu, ki nudi “varno zatočišče teroristom, ki jih lovimo v Afganistanu”.

Prepričan je, da Pakistan ni dal ZDA nič drugega kot le laži in prevaro, “zahvala” pa gre neumnim ameriškim voditeljem. Donald Trump je še zapisal: “Nič več!” Pred tem pa je v začetku varnostne strategije poudaril, da Američani vsako leto plačujejo Pakistanu in zato “morajo pomagati”. Trump je torej odločen, da je treba nekaj spremeniti – če Islamabad hoče njihovo denarno pomoč, mora sodelovati z njimi na področju boja proti terorizmu, drugače bodo sledile sankcije.

 

Pakistanski zunanji minister Khawaja Asif mu je odgovoril nekaj minut kasneje, prav tako na Twitterju: “Odgovorili bomo na tvit predsednika Trumpa kratko “inshallah” (kot bog hoče, op. p.) … Svet bo spoznal resnico … Razlika med dejstvi in fikcijo.”

 

Na Trumpa pa se je spravil tudi Vivvek Katju, nekdanji veleposlanik v Afganistanu, ki je dejal, da je tvit Donalda Trumpa “odraz njegove frustracije in nestrpnosti”, Američani pa naj po njegovem za takšno stanje krivijo le sebe, piše Jihad Watch. No, Američani so na dobri poti, da resnično spremenijo nekaj na tem področju – kot prvo, nimajo več voditelja, ki bi bil marioneta v rokah levičarjev.

M. S.