fbpx

Trump se je zavzel za versko svobodo: “Amerika je narod vernikov, z molitvijo smo močnejši”

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal nov izvršni ukaz, s katerim postavlja verske organizacija nazaj v same temelje ameriške družbe. S tem so verniki v Ameriki dobili močne zagovornike znotraj Bele hiše in zvezne vlade.

Trump je s tem dosegel tisto, kar njegovi konservativni predhodniki niso v 38 letih. Veri, krščanstvu, je vrnil osrednje mesto znotraj ameriške družbe.

V dopisu, ki ga je izdala Bela hiša, lahko beremo, da je namen izvršnega ukaza zagotovitev predlogov v zvezi s politiko, ki bo vplivala na verske in družbene programe. Ravno tako se odpira možnost, da tam, kjer je možno, verske organizacije prevzamejo skrb za uboge in pomoči potrebne.

Preprečil je, da bi porabili 9 milijard za izvajanje abortusov
Predsednik Trump je jasno povedal, da bo za njegovo administracijo verska svoboda prioriteta. “Amerika je narod vernikov in skupaj smo okrepljeni z močjo molitve,” je dejal Trump.

Foto: epa

Trump se je tudi v preteklosti postavil na stran vernikov in zagovarjal svetost življenja. Tu se ni ustavil samo pri besedah, ampak je prešel tudi k dejanjem, saj je preprečil, da bi 9 milijard ameriških dolarjev za mednarodno pomoč bilo porabljenih za izvajanje abortusov. Ravno tako je izdal navodila, da zdravstveno zavarovanje, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja, ne sme pokrivati splavov.

Ivan Šokić