Trump se je zavzel za versko svobodo: “Amerika je narod vernikov, z molitvijo smo močnejši”

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal nov izvršni ukaz, s katerim postavlja verske organizacija nazaj v same temelje ameriške družbe. S tem so verniki v Ameriki dobili močne zagovornike znotraj Bele hiše in zvezne vlade.

Trump je s tem dosegel tisto, kar njegovi konservativni predhodniki niso v 38 letih. Veri, krščanstvu, je vrnil osrednje mesto znotraj ameriške družbe.

V dopisu, ki ga je izdala Bela hiša, lahko beremo, da je namen izvršnega ukaza zagotovitev predlogov v zvezi s politiko, ki bo vplivala na verske in družbene programe. Ravno tako se odpira možnost, da tam, kjer je možno, verske organizacije prevzamejo skrb za uboge in pomoči potrebne.

Preprečil je, da bi porabili 9 milijard za izvajanje abortusov
Predsednik Trump je jasno povedal, da bo za njegovo administracijo verska svoboda prioriteta. “Amerika je narod vernikov in skupaj smo okrepljeni z močjo molitve,” je dejal Trump.

Foto: epa

Trump se je tudi v preteklosti postavil na stran vernikov in zagovarjal svetost življenja. Tu se ni ustavil samo pri besedah, ampak je prešel tudi k dejanjem, saj je preprečil, da bi 9 milijard ameriških dolarjev za mednarodno pomoč bilo porabljenih za izvajanje abortusov. Ravno tako je izdal navodila, da zdravstveno zavarovanje, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja, ne sme pokrivati splavov.

Ivan Šokić

 • freedomfighter

  Bolano kot da nimajo ze dovolj nezazeljenih revnih otrok…vsakega nezazeljenega otroka pa naj trump in njegovi podporniki vzamejo h sebi…se vedno nekateri ljudje ne razumejo da so nezazeljeni otroci ena najhujsih stvari za druzbo in vecina takih otrok se ze v mladih letih spusti v kriminal in ostale neumnosti…skratka na koncu jih bodo te otroci stali veliko vec kot teh 9 miliard ampak saj vem trumpu racunica pac ne gre…pa se vecina teh otrok bo crnih, muslimanov in latino tako da si dvakrat pljuva v skledo…nikoli ne bom razumel zakaj ljudje posiljujejo druge da imajo otroke ki jih nocejo…ce bi mojo zeno zavrnili ko bi hotla narediti splav bi po tem tozil drzavo za vsak cent ki bi ga dal temu otroku

  • xtc

   Bolan si ti.

   • freedomfighter

    A bos ti skrbel za te otroke ko si tako glasen

  • Clemen J.

   Po procentih jih j v rusiji 2x več.

  • Fosa Stefan

   res si bolan, da neodgovorno sexaš. sexal bi živel pa ne, to je filozofija levakov, kateri pugubljate ta svet

   • freedomfighter

    Ne jaz ne je pa velik del svetovne populacije bedakov ki to delajo in ce oni ne smejo opravljati splavov potem bodo njihovi nezazeljeni otroci odrascali na cesti ali pa na plecih drzave…tega pa nocem tako kot nocem migrantov…vsiljevati nekomu otroka je cista neumnost…lahko se pa prepove splav vendar potem tako kot sem rekel tisti ki je proti splavu naj dobi te otroke tako kot naj podpornik migrantov dobi migrante…drugace je pa zalostno videt kako trdite da je splav umor med tem ko odreci pomoc otroku ki je migrant pa ni umor…po tej logiki je otrok ki je rojen v evropi vreden zivljenja tisti ki pa je rojen izven pa ni vreden zivljenja…migrantski otrok innezazeljen otrok pa obadva prinasata zelo podobne nevarnosti za druzbo

 • xtc

  Tako je prav zadeve je treba postaviti na prava mesta.

 • Olga_10

  Če se pa tako zagrizeno zavzema za versko svobodo, ne bo pa imel nič proti muslimanom!

  • Olga_10

   Spet Antifa terorist! Laž, kraja,zlorabe…Islamisti so teroristi, tako kot komunisti! Islam je zločinska ideologija, tako kot komunizem!

 • Adolf Hitler
 • Olga_10

  Bravo Trump! Svet potrebuje Boga, da odžene hudičevo delo levičarjev!

  • Olga_10

   Spet Antifa terorist! Laž, kraja,zlorabe…

 • Clemen J.

  Brao vsaj en ameriški predsednik ki se ima jajca zopertaviti lažnjivemu koruptivnemu islamskemu režimu.

 • cosmosjasnovidec

  Naj me koklja brcne,če Trump ni prevzel načel od našega predsednika izdajalca Slovenije tovariša “pahorja” ta ima namreč sočutje do državljanov katerim na veliko pomaga tako,da jih oguli njihove obmejne zemlje katero z njimi vred proda hrvatom.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • lauraas

  Na splav so večinoma hodile belke in je tako bilo manj belih otrok. Z prepovedjo splava bo več belih otrok, Trump se bori za belo Ameriko!

 • Janez

  A ko je ribal Stormy jo je z namenom da jo oplodi? A ko mu je prišlo v njena usta je to isto kot splav?

 • kokobily

  veliiiki $ , moj edini Bog, verjamem vate, bodi z menoj, sedaj in na vekomaj Amen !!

 • Caetano

  Zopet odlična Trumpova poteza! Bravo!

 • Vojteh Dovč

  bolši kot hitler pa je..tale . boljše da ne .čene jih dobim na vrata .
  -izrael že —izpoljnjuje. ukaze velikega vernika

 • Caetano

  Trump je naredil tudi odlicno potezo, ko je podkuril iranskim teokratom in jihadistom z umikom ZDA od jedrskega sporazuma z Iranom, ki ga je sklenil Obama. Prav Obamovo mesetarjenje z islamisti je omogocilo tako razmah IS kot razmah iranskih oz. proiranskih milic po BV.

 • Frank Novak

  Trump se je zavzel za versko svobodo kristjanov, ne muslijev.
  POPOLNOMA PRAVILNO.
  NASI IDIOTI PA RINEJO MUSLIJEM V RIT S TEM KO PLJUVAJO PO KRSCANSTVU IN JIM POJEJO ZDRAVICO V ARABSCINI. SAMO NAROD HLAPCEV JE ZMOZEN KAJ TAKEGA.

 • OrangeHitler

  Povejte verniki…
  Če bi Obama porival porno droljo med nosečnostjo svoje žene, bi mu tudi jedli iz roke in se slinili, kako je fantastičen?
  Očitno nič ni več pomembno, važno je le to kar Trump reče zdaj, ne glede na to, kaj je rekel in počel v preteklosti. Nič ni več pomembno, samo reakcija…

 • OrangeHitler

  Ahhh…
  dobri stari Novin živalski vrt, kjer lahko iz udobja naslonjača opazuješ najbolj primitivne, zavedene in zmedene “domoljube”, katerim nikoli ne zmanjka izgovorov za svojega orangutana, čeprav bi se penili od besa, če bi kdorkoli drug (bog ne daj “levak”) počel vse popolnoma enako.
  Najbolj komično pa je, ko mislijo, da so objektivni in nepristranski haha

 • Artur

  “Amerika je narod vernikov, z molitvijo smo močnejši” ???!!!!
  S propagiranjem satanizama v šolah za otroke pa LGBT sodomije, zblojenega genderizna in podobne degeneriranosti pa še bolj ali ne ?
  Amerika je narod vernikov ??? Za normalnega človeka je to narod prvoklasnih nevarnih norcev s Trumpičem vred.
  https://www.youtube.com/watch?v=gPGbto8HY9Q
  https://www.youtube.com/watch?v=hopeFgwApCM&t=47s
  https://www.youtube.com/watch?v=agVSjVfD4k8

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!