fbpx

Trump zaskrbljen: To lahko vodi v konec Evrope

Foto: epa

”Kar se dogaja v Evropi, lahko vodi v njen konec. Grozno je, da je Merklova dovolila, da se je to zgodilo,” je v intervjuju dejal Donald Trump in dodal, da se je z migrantsko krizo potrebno resneje spoprijeti, če ne, to lahko pomeni konec Evrope. Spregovoril je tudi o svojih muslimanskih prijateljih in o tem, da bi z legalizacijo orožja lahko preprečili napade v Parizu.

”Francija ni več tisto, kar je bila. Nemci ne spoznajo več svoje države,” je v prvem intervjuju za evropske medije povedal Donald Trump. Dejal je, da je Angela Merkel storila veliko napako s tem, ko je v Evropo povabila množico migrantov.

V Evropi se bodo kmalu začele dogajati prave revolucije
”Kar se dogaja v Evropi, lahko vodi v njen konec. Grozno je, da je Merklova dovolila, da se to zgodi,” 
je bil jasen Trump in dodal, da posledice čuti celotna Evropa. ”Če se s situacijo ne bomo spopadli kompetentno in trdno, bo to pomenilo konec Evrope,” je poudaril Trump. Dodaja, da se bodo v Evropi kmalu pričele dogajati prave revolucije.

Kot je še dejal v intervjuju, njegovi nemški prijatelji ne vedo več, kje so. ”Ne morejo verjeti, da se to res dogaja, obupani so,” je pojasnil.

Pokol v Parizu bi lahko po Trumpovem mnenju preprečili, če bi ljudje lahko nosili orožje
Sicer precej kontroverzni kandidat za predsednika je dejal, da bi lahko pariške napade preprečili, če bi Parižani lahko nosili orožje, s katerim bi se lahko branili. ”V klubu Bataclan so edini ljudje, ki so imeli orožje, bili teroristi. To je bilo ‘odprto polje’ za masaker,” je dejal Trump, ki je sicer znan po zagovarjanju pravice do orožja, poroča britanski Telegraph.

”Sam vedno nosim orožje. Če bi bil v Bataclanu ali v enem izmed napadenih barov, bi streljal. Mogoče bi vseeno umrl, a bi se vsaj poskusil braniti. Najhujše je, ko si popolnoma nemočen pred tistimi, ki te želijo ubiti,” je dejal Trump.

Trump imam muslimanske prijatelje, ki so se strinjali z njim
Trump se je v intevjuju odzval tudi na nedavne radikalne izjave, da bi morali vsem muslimanom preprečiti vstop v ZDA, ki so v javnosti sprožile veliko prahu. ”Sam imam veliko muslimanskih prijateljev, s katerimi se redno pogovarjam in vsi so se strinjali z mano. Razumeli so me,” je dejal in dodal, da je stvar z radikalnimi islamisti izjemno resna.

M. G.