Trump v pismu opozoril Erdogana zaradi vojaške ofenzive v Siriji: “Ne igraj korenjaka! Ne bodi norec”!

Erdogan in Trump (Foto: epa)

Prejšnji teden je ameriški predsednik Donald Trump poslal pismo turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, v katerem ga je opozoril, da bi lahko uničil turško gospodarstvo, če se razmere v Siriji ne obvladajo in rešijo na human način. “Vse se lahko zmenimo” in “ne bodi norec” je Trump opozoril Erdogana.

Erdogan je namreč v začetku oktobra v Siriji sprožil turško vojaško ofenzivo, ker želi “nevtralizirati grožnje terorizma” in vzpostaviti “varno območje.”

Kot so mnogi prepričani, pa se tega ni lotil na pravi način, s pokolom tisočih ljudi. Erdogana je opozorila Kitajska, a je naletela na gluha ušesa, turški predsednik je namreč dejal, da ne bo nikoli razglasil premirja. Tudi Evropi je zagrozil z invazijo 3,6 migrantov, ki jih bo poslal v Evropo, če bo njegov “podvig” označila za ofenzivo. Zdaj pa je svoje stališče v pismu predstavil tudi Trump, ki je zapisal:

“Dragi predsednik: Ne želiš biti odgovoren za pokol tisočih ljudi in jaz ne želim biti odgovoren za uničenje turške ekonomije – kar tudi bom. Potrudil sem se rešiti že kar nekaj tvojih težav. Ne pusti sveta na cedilu.  Z generalom Mazloum se lahko dogovorita, pripravljen se je s tabo pogajati in pripravljen je popustiti, kot še nikoli do sedaj. Zgodovina te bo gledala v pozitivni luči, če se tega lotiš na pravi in human način. S sovraštvom pa te bo gledala, če se ne bodo zgodile dobre stvari. Ne igraj korenjaka! Ne bodi norec!” 

Image

Lana Božič

 • Van Der Waals

  šiptar erdogan!!!! upam da ne vidi evrope nikoli!

 • RATATA

  Ogromno kresov bi moralo goreti po slovenskih Deželah!

  • pajot

   Zdaj niso več časi kresov,zdaj imamo šnelfajerce.

   • RATATA

    bo treba tud kej na petelinčka prtisnt…

    • pajot

     Ko bo čas za to…he,he,he…

 • pajot

  tega kretena je treba čimprej spravit dva metra pod zemljo.

  • xtc

   In kdo bo to storil sedaj?
   Mecklova,ki ga je podpirala in Macron?
   Trump,ki se mu j**** za EU izdajalce.
   Putin,ki ima doma muslimansko štalo?

 • Lisjak

  Hollywoooood!!!

 • hle

  V bistvu je vse skupaj pokazatelj tega da so ZDA in EU vse šibkejše in mislim da bi v prvi vrsti morali začeti iskat odgovore na ta nova dejstva

 • xtc

  Ferdota bodo težko ustavili ravno zaradi tumpaste EU,dejstvo je,da bo Fredo Sirce zmlel,vmešavanje Rusov pa je vprašaj zaradi,vpliva Ferdota na njegove nekdanje muslimanske province,sedaj države.
  Zato bi lahko ob večjih zmagah Fredo nad Sirci in Rusi ,hitro postal “idol zdužitelj” vseh Muslimanov,”veliki združitelj muslimanov z veliko vojsko ,ki bo krenil nad Evropo”-ki ga omenja nosterdamus.
  Ravno pogon ilegalcev z njimi pa še zakritih Isis evcev ,bi zamajalo EU varnost,ob tem pa bi Ferdo pozval vse muslimane naj se uprejo neverni EU in da Evropa je bila vedno muslimanska kot je dejal.
  Ferdo naj bi nezakonito v EU spravil ogromne količine orožja za Islamiste in Turke,ki naj bi se uprli nevernikom v EU in EU naredili muslimanski kalifat,ne pozabiti,Ferdo je del Islamske bratovščine povezane z Iranom in zmage na bojiščih in klećeplazenje EU politikov anarhistov in socialistov,bi ga hitro naredili za idola islamskega boja proti nevernikom in če v EU izbruhne vsesplošna vstaja musličev je EU v notrannji vojni ,zunanjih mej pa ni zmožna branit in bi bila lahka tarča za vdor velike vojske Islama,podobno bi začasno bila onesposobljena Rusija za globalni boj saj bi morala reševati zadeve doma enako Kitajska.
  In zelo hitro se lahko zgodi,da bo Ferdo,ko bo v škripcih in višku vojaške moči potegnil točno te poteze.