Trump zahteva smrtno kazen za strelca, ki je hladnokrvno ustrelil dva policista v Los Angelesu!

Strelski napad na šerifove namestnike v Los Angelesu (vir: Šerifov urad LA)

V soboto, 12. septembra 2020, je nekaj pred 19. uro neznani strelec pred avtobusno postajo v Comptonu v Los Angelesu hladnokrvno začel streljati na par policistov, ki je sedel v policijskem vozilu. Ameriški predsednik za storilca zahteva smrtno kazen.

Neznani strelec iz Los Angelesa je hladnokrvno stopil do policijskega vozila, izvlekel pištolo in začel streljati. Ko je končal, se je nemudoma podal v beg. Strelec naj bi bil moški star med 28 in 30 let. Nosil je temna oblačila. Po strelskem napadu je pobegnil v črnem avtomobilu. Policija storilca še vedno išče, za njim je razpisana nagrada v višini 200 tisoč dolarjev.

“Dva naša namestnika šerifa sta bila ustreljena v Comptonu in prepeljana v lokalno bolnišnico,” so sporočili iz šerifovega urada v Los Angelesu. “Oba se še vedno borita za življenje.”

Kasneje so po poročanju KTLA iz šerifovega urada sporočili, da sta bila ustreljena 31-letna šerifova namestnica in 24-letni šerifov namestnik. Oba sta delo v šerifovem uradu nastopila pred 14 meseci. Šerif Alex Villanueva je v ponedeljek, 14. septembra 2020 povedal, da sta ranjena policista strelski napad preživela zahvaljujoč ohranjeni hladnokrvnosti, saj sta si nemudoma pomagala in nudila prvo pomoč, ter poklicala okrepitve.

“To se mora prenehati. Kar je preveč je preveč. Naredila bom vse kar je potrebno, da končam to škodljivo retoriko z namenom da se povrne sočutje in mir naši skupnosti,” je v odzivu na napad na policiste v Los Angelesu povedala Nadzornica okrožja Los Angeles Kathryn Barger, ki meni, da je do organov pregona nastrojena retorika, dosegla višek.

Napad na policiste je obsodil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je za tragedijo izvedel v času shoda njegovih podpornikov v Las Vegasu. “Naše misli so s šerifovima namestnikoma iz Los Angelesa, ki se borita za življenje. Divjaški kriminalec je prišel do njunega vozila in ju ustrelil.”

Trump za morilca zahteva smrtno kazen
Trump je za ogabni napad okrivil svojega predsedniškega protikandidata, Joea Bidena. “Celo poletje je bil Joe Biden tiho o napadih levičarske drhali na policiste. Ko so Bidenovi skrajno levi podporniki požigali policijske avtomobile, policijske postaje in sodne dvorane, jih je Joe Biden imenoval ‘miroljubni protestniki.'”

“V Republikanski stranki vemo da policisti niso zločinci, temveč junaki, ki tvegajo svoja življenja, da bi mi lahko bili varni,” je poudaril Trump, ki je kasneje še dodatno zaostril retoriko. Po pisanju Breitbarta je ameriški predsednik za napadalca na policiste zahteval smrtno kazen.

“Biden se želi prikloniti domačim teroristom, moj načrt je aretirati domače teroriste,” je nadaljeval Trump. “Če ubijete policista, bi morali biti obsojeni na smrt,” je bil jasen ameriški predsednik. “Joe Biden nasprotuje smrtni kazni celo za morilce policistov, predatorje in morilce otrok. Nasprotuje smrtni kazni za bostonskega bombaša,” je spomnil Trump.

Ivan Šokić