Trump zaradi srečanja s Putinom spet tarča lažnih novic

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: Twitter)

Ameriški predsednik Trump se je v svojem govoru na nedavnem shodu v Montani dotaknil tudi julijskega srečanja z ruskim predsednikom Putinom. Povedal je, da je pomembno ohranjati dobre odnose z vsemi državami ter da njegovi kritiki, ki ga obtožujejo veleizdaje zgolj zato, ker se pogovarja z voditelji drugih držav, širijo lažne novice.

Predsednik Donald Trump je povedal, da je “dobro imeti dobre odnose z vsemi narodi, vključno z Rusijo”, ruski predsednik Vladimir Putin pa je po njegovih besedah “v redu”.

“Naslednji teden se bom srečal s predsednikom Putinom in razumeti se z – naj vam povem, razumeti se z Rusijo in razumeti se s Kitajsko in razumeti se z ostalimi državami – je dobra stvar. To ni slaba stvar. To je dobra stvar,” je Trump poudaril navdušeni množici.

Trump dobro pripravljen
Srečanje med dvema voditeljema ne bo na nikakršen način škodovalo ameriškim interesom, Trump pa je ob tej priložnosti po poročanju RT tudi izpostavil, kako njegovi nasprotniki nimajo argumentov ter zato trosijo lažne novice. “Veste, Putin je dobro pripravljen. In Trump, bo tudi on pripravljen za sestanek? Zaupajte mi, šlo nam bo čisto v redu,” je bil samozavesten Trump. S Putinom bi lahko “celo imela dober odnos”.

Ameriški predsednik Donald Trump na shodu v Great Falls, Montana. (Vir: Twitter)

Trumpu se ne zdi pomembno, da je bil Putin nekdaj operativec KGB. Čeprav ameriški demokrati v opoziciji še vedno vročično iščejo povezave med Trumpom in Kremljem, pa posebna preiskovalna komisija Roberta Muellerja do sedaj ni odkrila ničesar. To vsekakor ni prepričalo demokratov, ki se še naprej predajajo svojim blodnjam.

Trumpov svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je ob nedavni vrnitvi domov z obiska v Moskvi, kjer je urejal podrobnosti glede srečanja dveh voditeljev v Helsinkih, obtožbe te vrste označil za “popolni nesmisel.”

Ivan Šokić