fbpx

Trumpova priča v Arizoni: “Dominionove volilne naprave so povsem odprte za vdore hekerjev!”

Waldron na pričanju v Arizoni (Foto: Twitter)

Osebni odvetnik predsednika Trumpa, Rudy Giuliani, in višja pravna svetovalka Trumpove kampanje, Jenna Ellis, sta se v ponedeljek pojavila pred zakonodajalci zvezne države Arizona, na javni obravnavi. Prva priča Rudyja Giulianija na zaslišanju v Arizoni je bil častnik za informacijsko vojskovanje, upokojeni polkovnik Phil Waldron.

Phil Waldron, upokojeni častnik za informacijsko vojskovanje, ki je pričal že prejšnji teden pred senatom v Pennsylvaniji in je v ponedeljek potrdil pričanje strokovnjakov, da je na dan volitev Dominion komuniciral s Frankfurtom, je v Arizoni nastopil kot prva priča Rudyja Giulianija.

Waldronovo pričevanje je osupnilo prav vse v senatu, ki niso mogli verjeti, ko jim je razlagal, da so bile Dominionove volilne naprave povezane z internetom in popolnoma odprte za hekerske napade. Waldron je dodal, da se volilni glasovi v Domionovem volilnem sistemu lahko spreminjajo tako po ukazu avtoriziranega kot o ukazu neavtoriziranega uporabnika, na primer hekerja. Vaš glas, kot se je izrazil, ni tako varen kot Venmo račun (podobna aplikacija kot mobilna denarnica mBills):

Aleš Ernecl