Tudi Estonija odstopa od globalnega sporazuma o migracijah, ki se bo decembra sprejemal v Marakešu

Foto: STA

Estonija ne bo podprla globalnega sporazuma o migracijah ZN (GSM). Vlada se ni mogla zediniti o sporazumu, zato tega ne bodo sprejemali. Estonija je zadnja v vedno večji skupini držav, ki so odstopile od GSM, ki se bo decembra sprejemal v Marakešu, tako kot se je marakeška deklaracija.

“Ko smo oblikovali koalicijo, smo se strinjali, da sprejemamo odločitve s skupnim dogovorom,” je v izjavi za javnost povedal estonski premier Jüri Ratas, zakaj Estonci ne bodo sprejeli globalnega sporazuma o migracijah, ki sledi marakeški deklaraciji. Ratas vodi levosredinsko koalicijo.

Nestrinjanja glede GSM so se v Estoniji po poročanju avstrijskega spletnega portala Krone začela že prej. Medtem ko je zunanji minister Sven Mikser GSM podpiral, je temu ostro nasprotoval pravosodni minister Urmas Reinsalu in njegova konservativna stranka Pro Patria (v prevodu Za očetovino).

Vedno več držav nasprotuje sprejetju GSM
V PP so nasprotovali sprejetju GSM zaradi nevarnosti, da bi omenjeni pakt postal del ustaljenega mednarodnega prava in posledično omejeval nacionalno suverenost na področju migracij. Od GSM so poleg Estonije odstopile Avstrija, Češka, Bolgarija, ZDA in Madžarska, seznam držav pa se vztrajno veča.

Nadvse zanimivo je, kako je vedno bolj očitno; države, ki imajo tako leve kot desne vlade, nasprotujejo sprejetju GSM iz istega razloga, namreč, da je sporazum slab za same države, saj jim odvzema suverenost na področju migracij.

Ivan Šokić

 • THOR

  TA DEBILNI NAROD JE SPEEET VOLIL “ljudi” ,KI VZTRAJNO DELAJO GENOCIT NAD LASTNIM -MA NI NJIHOV, NARODOM Z UVOZOM ALAHOVCEV , ZDAJ PA ŠE MARAKEŠ !!!!!!!!!!!!! A BOMO ŠE ZMERAJ TIHO IN ČEPELI PO PORTALIH !!!??????????GREMO POTOLČT TO RDEČO GOLAZEN KJERKOLI JE !!! KJE STE ” heroji vstajniki” ,KRETENI UDBAŠKI !!!!! NAS RINE “cerarćić” z malim MURGEL PARAZITOM, K MUSLIĆEM !!!!!!!! NO LENUHI , A SE BOMO ŠE KAR PUSTILI , KER TO JE NAŠ PROPAD !!! KJE IN KDAJ SE ZBEREMO IN POŽGEMO SLOVENSKI RAJH Z VSEMI RDEČIMI DO MURGEL !!!! A KDO VE , KJE SE DOBI DOVOLJENJE ZA LOVCA NA GLAVE !!!

 • Andrej

  Končni osnutek Globalnega sporazuma o migracijah, ki bo sprejet 10 in 11. decembra v Marakešu si lahko preberete TUKAJ.
  A res nihče ni sposoben tega prevest v slovenščino? Če vlada v imenu ljudstva sprejema neke sporazume, ki se tičejo VSEH državljanov, jim je dolžna zagotoviti seznanitev s tem sporazumom v domačem jeziku.
  Razen, če namerno tako delajo in nas na suho nategujejo.

  • bojan

   definitivno to namerno delajo … nategujejo nas pa itak pri vsem možnem odkar obstaja slovenija.. samo da so zadnje čase čedalje hujši …

   živim za dan ko se bo narod vstal in poračunal s temi idioti pa če potem kr umrem

 • Maca

  Imperij miru, ki uvaža religijo miru, potrebuje spet novo vojsko – tokrat proti ZDA (haha!): https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/30645-euro-globalists-pursue-eu-military-for-empire-of-peace

 • Common Sense

  A bejž no? Razlika je ta, da Balti nimajo na oblasti kulturnih marksistov in komunistov.

 • samotoje

  Cerar, ki me z vsakim nastopom prepričuje, da je pravi bedak, je na TVS spet žalil vsevprek, ko je potrdil, da bo Slovenija podpisala deklaracijo. Ljudje namreč sploh ne vedo, za kaj v resnici gre, ne razumejo besedila oz. ga sploh niso prebrali, “nekateri” spet strašijo ljudi bla bla bla. Takih, ki smo prebrali deklaracijo in jo tudi zelo dobro razumemo, je kar veliko in trdimo, da je deklaracija samo potrditev zatona zahodne civilizacije. Cerar (bedak z doktoratom) pravi, da je 150 držav in več pristopilo k deklaraciji. Katere? Alžirija, Pakistan, Afganistan, Turčija, Mali, Sudan, Nigerija itd. Z njimi se bomo dogovarjali, koliko viškov njihove populacije(viškov je ogromno) bo prišlo v Slovenijo. V tem je bistvo.

 • Olga2345

  Pametne države NE nasedajo Sorosovim deklaracijam!

 • xtc

  Pametni bežijo.