Tudi Mehičani imajo dovolj: v Tijuani izbruhnili protesti proti srednjeameriški migrantski karavani!

Datum:

Očitno so se tudi Mehičani naveličali množičnih nelegalnih migracij iz Srednje Amerike, v Tijuani so izbruhnili množični protesti proti migrantski karavani. V zadnjih tednih smo sicer že poročali, da množične nelegalne migracije iz Srednje Amerike po navedbah ameriškega podpredsednika Mikea Penca dodatno spodbuja tudi propadla socialistična Venezuela, v karavani pa se po vsej verjetnosti utegnejo skrivati tudi teroristi z Bližnjega vzhoda.

V mehiško mesto Tijuana, ki se nahaja ob meji z ZDA, je doslej prispelo že okoli 3.200 migrantov, po poročanju RT pa jih v kratkem pričakujejo še 10.000. V ZDA naj bi dnevno obdelali do 100 prošenj za azil, v času, ko čakajo, pa se migranti nahajajo v mestu in župan Juan Manuel Gastelum je zato že zaprosil za pomoč mehiško zvezno vlado. Čeprav ima Tijuana prek milijon prebivalcev, so zaradi migrantov razmere postale nevzdržne do te mere, da so med lokalnim prebivalstvom izbruhnili protesti. Prebivalci se zaradi množičnega prihoda nelegalnih migrantov upravičeno bojijo porasta kriminala.

Karavano spodbuja Venezuela, med migranti po vsej verjetnosti tudi nevarni teroristi z Bližnjega vzhoda
Pred tedni smo že poročali o navedbah ameriškega podpredsednika Mikea Penca, ki je dejal, da karavano po vsej verjetnosti pomaga financirati tudi Venezuela, v njej pa se zelo verjetno skrivajo teroristi z Bližnjega vzhoda. Poročali smo tudi, da bližnjevzhodnim migrantom Venezuela za lažjo pot izdaja kar svoje dokumente. Na dogajanje se je že odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump. ki je prek Twitterja sporočil, da morajo demokrati takoj prenehati ovirati začetek gradnje zidu na ameriško-mehiški meji ter da je migrante potrebno začeti zapirati.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...