fbpx

Tudi na Nizozemskem zaskrbljujoč porast zasužnjevanja deklic s strani muslimanskih migrantov

Foto: Twitter

Nevladne organizacije opozarjajo na porast zasužnjevanja nizozemskih deklic. Pri tem prevladujejo muslimanski migranti, ki pri tem uporabljajo različne taktike, predvsem pa si pomagajo z internetom.

Predsednik mednarodne nevladne organizacije, ki se bori za pravice otrok Terre des Hommes Gideon van Aartsen opozarja na porast spolnega zasužnjevanja otrok na Nizozemskem, pri čemer pa organizirani kriminalci deklice največkrat silijo v prostitucijo v sosednji Belgiji in tako zmanjšajo možnosti, da bi pobegnile pred suženjstvom. V veliko pomoč kriminalcem je tudi internet, pri svojih aktivnostih namreč uporabljajo Telegram, Tinder in celo spletne strani šol poroča Voice of Europe, posel pa je zelo donosen, saj se na objavljen oglas včasih v dveh dneh odzove kar 160 moških.

Večina zvodnikov muslimanskih imigrantov, podobne težave že dalj časa v Veliki Britaniji
Raziskave o prisilni prostituciji otrok so pokazale, da je kar 89 kriminalcev migrantskega izvora, 60 odstotkov pa jih je muslimanov. Kar 1.400 nizozemskih deklic je zlorabljenih s strani migrantov. S takšnimi sprevrženimi aktivnostmi muslimanskih migrantov imajo velike težave tudi v Veliki Britaniji. Aktivist Tommy Robinson je razkrinkal več tolp, med drugim v Huddersfieldu, pri tem pa ga nesposobne oblasti aktivno skušajo utišati s sodišči. Nesposobnost britanskih oblasti pri preprečevanju tega problema je lansko leto nazorno prikazala tudi miniserija Three Girls, ki so jo pripravili pri BBC in po resničnih dogodkih prikazuje tolpo pretežno pakistanskih muslimanov, ki je delovala v Rochedaleu.

J. Ž.