fbpx

Tuji mediji množično o razglasitvi konca epidemije COVID-19 v Sloveniji!

Naslovnica ameriškega medija CNBC. (Foto: Posnetek zaslona/CNBC)

Slovenija je kot prva država v Evropski Uniji uradno razglasila konec epidemije COVID-19. Ta novica je privabila tudi zanimanje tako sosednjih kot svetovnih medijev. Rezultati pa potrjujejo, da se Slovenija uvršča med ene izned najuspešnejših držav na svetu v boju proti epidemiji COVID-19.

Novica, da je v Sloveniji razglašen konec epidemije COVID-19 je zbudila tudi pozornost svetovnih medijev. O tem so med drugim poročali AP, Reuters, Advance, New York Times, Al Jazzera, Newsweek in CNBC.

Pri Reutersu so izpostavili, da bodo ukrepi in navodila ostala tudi po razglasitvi konca epidemije in dodali, da se bodo s prenehanjem določenih ukrepov sprostili tudi mejni prehodi s sosednjimi državami. A kljub temu bo potrebno upoštevati nasvete zdravstvene stroke.

Foto; Naslovnice Reutersa, AP in Neewsweeka o razglasitvi konca epidemije v Slovenije. (Foto: posnetek zaslona/ Reuters, AP, Newsweek)

Po poročanju agencije AP je Slovenija svoje delo opravila z odliko, kar se pozna pri številu smrtnih primerov. Slovenija je bila zaradi bližine žarišča epidemije v severni Italiji med najbolj izpostavljenimi in ogroženimi državami na svetu.

Naslovnica v Al Jazeeri (posnetek zaslona)

Zasluge za tak iztek gre pripisati odločnim ukrepom, ki jih je glede zajezitve epidemije COVID-19 sprejela vlada Janeza Janše.

Naslovnica v NYT (posnetek zaslona)

A žal zaradi posameznikov, ki z dna srca sovražijo trenutnega predsednika vlade Janeza Janše kaže, da bi nas v kratkem lahko zadel drugi val okužb novega koronavirusa.

Naslovnica v The Week (posnetek zaslona)

Razlog temu so protivladni protesti, na katere vabijo tudi pripadniki opozicije. Kljub pohvalam je tako pred Slovenijo še dolga in trnova pot, preden se bo stanje lahko zares normaliziralo

Luka Perš