Tunizijski migrant posilil 15-letnico

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

V Nemčiji so aretirali tunizijskega migranta zaradi domnevnega posilstva 15-letne šolarke v mestu Halle, največjem urbanem središču zvezne dežele Saška-Anhalt.

Napad se je zgodil v sredo, a o njem na zahtevo nemških oblasti sprva niso poročali, dokler časopis Mitteldeutsche Zeitung v soboto ni objavil zgodbe, kar je v nemških medijih sprožilo trditve o policijskem prikrivanju.

“Policija in tožilstvo sta se odločila, da bosta hudo kaznivo dejanje prikrila javnosti,” je poročala nemška tiskovna stran Junge Freiheit, nemški časopis Bild pa se je skliceval na tiskovno predstavnico oblasti, ki je pojasnila, da je bila ta odločitev sprejeta “po posvetovanju z državnim tožilstvom.”

Iz osnovnega poročila o incidentu je razbrati, da je bila žrtev zvabljena v stanovanje na Streiberstraße v južnem delu mesta, kjer jo je napadalec brutalno posilil.

Osumljenec je po poročanju Bilda 29-letni Tunizijec, ki ostaja v policijskem pridržanju. To je za Mitteldeutsche Zeitung v petek potrdila višja državna tožilka Heike Geyer.

Po poročanju istega časnika je žrtev zaradi ginekoloških poškodb in udarnin, ki jih je utrpela med napadom, končala v bolnišnici in naj bi bila še vedno v bolnišnici na zdravljenju.

Andrej Žitnik