Turki Merklovo enačijo s Hitlerjem, Erdogan poziva k večji rodnosti Turkov v Evropi

Foto: Twitter

Na naslovnici turškega tabloida je bila v petek objavljena podoba nemške kanclerke Angele Merkel, oblečene v nacistično uniformo in z brki, ki jih je nosil zloglasni voditelj nacizma Adolf Hitler. Do objave retuširane podobe z napisom Frau Hitler, ki v prevodu pomeni gospa Hitler, je prišlo v času diplomatskega spora med Nemčijo in Turčijo. 

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da so v časniku ob sliki Merklove z roko v znak nacističnemu pozdravu pripisali, da Hitlerja in nje ni mogoče razlikovati, razvidni pa so tudi brki in simbol svastike.

Diplomatski spor med Berlinom in Ankaro je nastal po tem, ko so v Nemčiji prepovedali shode, na katerih bi turški ministri v Nemčiji živeče Turke pozvali k podpori referenduma, po katerem bi turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu povečali pooblastila in uvedli predsedniški sistem. Nemško in nizozemsko oblast, s katero se je iz istih razlogov zapletel v diplomatski spor, je Erdogan primerjal z nacisti in fašisti. Predsednik Francije Francois Hollande in nemška kanclerka sta retoriko ocenila kot agresivno in popolnoma nesprejemljivo.

Foto: EPA

V Evropi ima okrog 2,5 milijona Turkov volilno pravico, več milijonov pa jih je s turškimi koreninami.

Foto: epa

Turke, živeče v Evropi, pozval k večji rodnosti
Erdogan je včeraj nagovoril v Evropi živeče Turke in jih pozval, naj imajo pet otrok in ne samo treh ter dodal, da predstavljajo evropsko prihodnost. Poleg tega jim je svetoval, naj otroke pošljejo na izobraževanje v najbolj priznane šole, naj živijo v najboljših predelih, v čim boljših hišah in se vozijo s čim boljšimi avtomobili. Po njegovem mnenju bo to predstavljajo najboljši odgovor na “krivice in sovraštvo”, ki ga doživljajo.

N. Ž., STA

 • AlojzZ

  Še dobro, da Nemci ne berejo Nova24tv, sicer bi vsi postali Hitlerji, vsaj do islamistov.

 • antimur

  Erdogan, tvojim Turkinjam že zdaj padajo otroci iz riti, kot bombe iz bombnika, kaj bi še rad več. Da bi krivonosi in rdečeoki zadušili Evropejce. Malo morgen!!!!!

 • rubec

  Kakšno sranje ti v državi lahko naredi en sam samcat Türčin smo slovenci že videli.

  • sprehajalec

   Žal vse to nič ne pomaga, poduhovljeni in razneženi liberalec se čuti “nad temi nizkotnimi čustvi”. On je korak višje na nebu.

   • rubec

    To je pri njih samo v teoriji v praksi je pa drugače. Ko sem nekoč na plesišču nekako po dveh ali treh koktah ne spomnim se točno, eno liberalko prijel za pizdo je v dveh minutah pred disko prispelo pet maric. Potem se spomnim nekih zvezd tako da mislim da sem bil jaz takrat še malo višje.

  • Ana Job

   Dobra je tista njegova blond priležnica, da ga gleda. Le kaj vidi na njem? Človek je prav usmiljenja vreden bednik.

 • Morala

  Če pa to ne zbudi Merklove, potem pa mislim, da ji je všeč ta naziv!!!

 • totex39

  To pa je že skrajno nesramno, da se sultan Erdogan na tak način dela norca iz celotne EU. Takoj nagnati vse Turke iz Evrope.

 • Lisjak

  Po neki Nemški anketi je kar 80% Nemcev za spremembe v EU,50% Nemcev pa bi volilo Schulza.Jebemti take spremembe!!!

 • MEFISTO

  Če na stvari gledamo realno, Hitler niti ni bil tako slab.

  Zmedeni anarho levičarji, komunisti, socialisti, krčanski socialisti in razni drugi rdečkarji so glede na štvilo žrtev in drugih škodljivih posledic hujši in slabši.

  Za skrajni primer se spomnite naše podivjane Združene levice.

  • Bozz

   Seveda je bil slab. Slovani smo bili na njegovem seznamu za odstrel takoj za Judi. Kako misliš, da bi se godilo z nami, če bi zmagal Hitler? Ti povem, da bi se kar izenačil v številu žrtev s Stalinom in Maojem, če bi dobil priložnost.

 • MEFISTO

  V svetovnem merili je Dolfi šele na tretjem mestu seznama največjih zločincev..

  Pred njim sta dva komunista.

  Tovariš Tito pa zaostaja za njim samo za sedem mest, pa o njem tudi ni mogoče reči nič dobrega.

 • Antonius

  Čudi me, da je 72 let po Hitlerju, usoda Evrope še vedno v rokah Nemčije?!
  Vsaka mati ve, koliko bo dala revežem, da se stradež ne bo dotaknil njenih otrok, Merklova je pa pozabila postati mati, zato nima pojma, kaj je storila svoji Nemčiji in v posledici, združeni Evropi.
  Erdogan naj Merklovi podari nekaj za po britju, ko jo bodo na volitvah na suho obrili Nemci.

  • Mihilus

   Nemčija ne krmili ničesar. Že pd konca vojne so okupirani in na svojih tleh imajo več okupacijske kot lastne vojske. Delajo tako kot okupatorji rečejo.

 • Bozz

  Turški Hitler enači Merklovo s Hitlerjem. Glede na to, da je Merklova povabila Islamsko invazijo v Nemčijo, primerjava niti ni tako napačna.

  Namig: SS Handžar divizija na Balkanu v 2. svetovni vojni (kje je združena levica, da obsodi to kolaboranstvo?)

 • Demokrat
 • domovina mili dom

  Če enači muti s Hitlerjem, je on Mussolini. Njegovi koreografi so poskrbeli, da dobiva geste fašistov. Ta ne bo kazal nivo ploščic z eno, ampak z obema rokama.

 • Solo

  Enačiti Merklovo s Hitlerjem je velika žalitev za Hitlerja. Hitler ne bi nikoli načrtno pripeljal v Nemčijo par milijonov primitivnih islamsko/negroidnih terorističnih divjakov in mirno gledal, kako posiljujejo, terorizirajo, pretepajo, pobijajo in izpodrivajo beli nemški narod.

 • sončnica

  ..erdogan je tudi klinc,ki mu skoraj para ni….ampak je edini do zdaj,ki si jeupal z resnico na dan…..gnilo jabolko ne pade daleč od strohnele jablane..v nulo je tastarmu psihopatu podobna

 • Nada

  V poročilih na radiu Ognjišče je bilo en dan v preteklem tednu povedano, da je Merklova oz. EU Turčiji, se pravi Erdoganu, nakazala že 6 milijard evrov, da ne govorimo o njenem willkomerstvu leta 2015 za vse vrste islamistov. To je v poduk vsem, ki mislijo, da bodo z dobroto do islama naleteli na njihovo hvaležnost in spoštovanje ter prijazno sobivanje. S Hitlerjem je bilo narobe to, da je začel z invazijo na tuja ozemlja kot enako dela sedaj Erdogan, Merklova pa je v nasprotju s Hitlerjem pomagala pri okupaciji lastne države in s tem vse Evrope.

 • rubec

  Sem svojo staro prijateljico nemko Moniko Lange Harige Beine leta nazaj ko sva ob kavici v predmestju Stuttgarta kramljala o tem in onem opozarjal, da so s svojo uklonljivostjo do turkov šli predaleč in da se jim bo to nekoč maščevalo. Kot lastnica javne hiše se je nad poslom zadovoljno muzala in se pohvalila da k njej hodijo praktično vsi Turki tega velikega mesta. Kot edina je v uslugah ponujala volnene olagume zato so se turški klienti pri njenih dekletih počutili kot doma, ker so imeli občutek da ne počno nič narobe in da ga imajo le zavitega v tepih. Njena žilica za posel se tu ni zaustavila. Čas, ki ga je stranka med obiskom porabila za molitev Monika tudi ni zaračunavala.

  • sončnica

   …..so tebi vračunali en rožni venec prej in enega pol?…..najbrž ne,glede na to,da si imel samo 5minut cajta za glancanje oneta…razen,če se ni tvoja stara frendica rezervirala izključno zate…kot 24urni bankomat….sicer so pa turki podelali vsa tista dela,ki bi se jih nemci niti v sanjah ne dotaknili….kot v starih časih pri nas priseljenci z juge

   p.s.. tvoj tastari je,očitno,izstopil postajo prepozno

   • rubec

    Če se omejim samo na večno vašo mantro da so morali turki v nemčiji in priseljenci iz juge pri nas opravljati umazana dela. In kaj potem So bili plačani za to? DA. Jih je kdo prisilil v to delo? NE. Če ne bi oni opravljali tega dela bi ga pa kdo drug ane. Tako pač gre to v življenju. Boš sam ali pa sama in ker ne vem kaj sploh si bom dodal še samsama že enkrat to doživel-a, če ne prej pa pri zdravniku, ko bo rekel tole pa jaz sestra ne bom pregledal, dajte tole raje kateremu mlajšemu zdravniku ki ima še dober želodec,

    • sončnica

     ..nemoč je huda stvar

 • MartinKrpan

  Na nas ljudeh ostaja ustvariti okolje, ko bo erdogan kričal; turki, bežte domov, oni so fašisti!

  • sončnica

   ….za začetek jih 90najdeš..saj veš kje…..naj te vzamejo v uk…

 • janez cepec

  sama si je kriva, kva jih je pa vabila u Dojčland. kr tam nej jih ma, problem je sam ta, k jih ni direkt lifrala ke gor

 • Fogglof Tunnek

  Nova24tv: “Erdogan poziva k večji rodnosti Turkov v Evropi”

  Tudi Angela Likovič poziva k večji rodnosti Slovencef…tudi če so ženske posiljene !?!?

 • mannuro

  tolk časa ga bodo srali, Turki mislim,da bodo postali tisto, kar so že pred stoletji bili. Samo tokratna napihnjenost in dejstvo, da do novega, resničnega Hitlerja, v Evropi kaj lahko hitro pride, jih lahko kaj hitro drago stane. Hitlerjeva napaka je bila napad Sovjetske zveze. Tega pod novim Hitlerjem ne bo. Novi Hitler bo naperjen proti vsemu, kar predstavlja islam. In bodo te migracije še letele nazaj domov. Pogrom bo tudi na Balkanu, V Bosni, Kosovu, Albaniji. Srbi in zavezniki se ne bodo ustavili. Kaj lahko se zgodi, da novi Hitler potisne islamiste in gamad povezano z njimi na ono stran Bosporske ožine. Potem bodo lahko svojo Hagio Sofijo, gledali samo še od daleč.. seveda v prvotni obliki, brez mineretov.
  Židje so pred drugo sv. vojno grdo delali z ostalimi ljudmi Evrope, zato so bili tudi osovraženi, kaj se je zgodilo, vidimo. Muslimani so hujši, tudi te bo doletelo, pa niti čakat dolgo ne bo potrebno. Mislim, da bomo to dočakali za časa naših živlenj. Stvari se hitro obračajo.

  • Mihilus

   Hitler + Musolini sta imela močnejše nasprotnike. EU + ZDA jih nimata.

   Jaz upam, da ljudje opazijo, da problem sploh niso muslliči. Ali jaz krivim srne, če prosto sprehajajo po Ljubljani in popasejo vse kar vidijo ali so morda odgovorni lovci, ki jih ne odstranijo? To je še slaba prispodoba, pravilna bi bila, da mi lovec pripelje srno do mojega vrta in jo potem straži, če bi jo jaz slučajno želel odgnati. Srna pač dela kar srna dela in Musliči delajo kar Musliči delajo. Ne moreš jih krivit za njihovo naravno obnašanje. Treba je kaznovati tistega, ki krmili tole dogajanje, ne pa nedolžne živali.

   Še ena stvar, ko si ravno omenil Žide. Zadeva je organizirana in finančno podprta s strani mednarodnega Židovskega lobija. Bodi pozoren na narodnost tistih najbolj pasjih kurb, ki lobirajo za uvoz imigrantov. Vsekakor niso za kaos Židje odgovorni vsi Židje ali samo Židje, je pa prekrivanje šokantno, ko enkrat postaneš pozoren.

   • mannuro

    Vsekakor, je več povezav in da tudi židje pri tej zgodbi niso ravno nedolžni, tako kot tudi amerika ne. Strinjam se s tabo, da glavni problem ni iskat v tujini, temveč kar za svojim pragom. Kar je sproducirala Merklova in politika, ki jo predstavlja, je pač del večje svinarije politike zahoda, kar seje pokazalo tudi z izvolitvijo Trumpa, ker je več kot očitno, da jim je nekdo spodnesel karto, v njihovih pokvarjenih namenih. V to politiko spadajo tudi Slovenski levaki.

    Sem pa tudi sam mnenja, da muslimani v Evropi niso niti toliko krivi, problem ki nastaja je, da se nevzdržna situacija, ki je iz dneva v dan hujša, ne rešuje sedaj, ko bi jo lahko mirno rešili po mirni poti. Kmalu te možnosti ne bo več in bo ogromno “koleteralnih” žrtev. Tisti, ki so sedaj glavni akterji, pa ne bodo nikoli preganjani, malo se bodo potuhnili in mleli svojo pokvarjeno in sprevrženo politiko dalje. Točno tako, kot se je zgodilo v Sloveniji po osamosvojitvi. Pa poglejmo kje je Slovenija sedaj.

 • dare326

  Turke učijo v šolah, da kamor je stopila turška noga, tam živijo Turki. Pred mnogo leti sem naletel na študenta iz Izmira, ki mi je dejal: “Poznam Ljubljano, lepo zeleno mesto, tvoj oče je gotovo bil Turek!”.

  • Fogglof Tunnek

   Tudi Srbi enako razmišljajo…

 • Spartan

  Veselje in radost! Recep Tayyip nam obljublja progresivno vzrejo degeneriranih nizkočelnikov, ki nas bodo popeljali novim znanstvenim dognanjem in ostalim dogodivščinam naproti. http://10news.dk/?p=1664
  In your face, Elon Musk! Evropejci bomo poselili Churyumov-Gerasimenko!!!

  • rubec

   hihi

 • Nata

  In tile zajčki se bodo veselo razmnoževali ?? Ja, fino no !
  Še večje podpore naj jim dajo…………..OSLI nemški

 • tomo

  merklca in tov. kučan imata eno skupno lastnost, namreč, komunajzerska podgana kučko je veleizdajalec slovenskega naroda, česar se zaveda vedno več ljudi….merklova je pa njegova ženska podoba v ogledalu, tudi veleizdajalka lestnega naroda, vendar se nemci v večini tega še ne zavedajo….ampak, ko se pa bodo………..BUM….

 • janez cepec

  ma ti si totaln idijot, pa kva ma Kučko z Merklco, pa Turki. zarad takeh kretenov kot si ti, sej vaš ljubljenio vodja ni nč boljš, smo pa tam kjer smo.

 • Caetano

  Mogoče pa je to tudi po svoje dobro. Čim bolj se bo Erdogan zameril Evropi in ZDA pod Trumpom tem bolj bo izgubil omajano podporo v Pentagonu, ki jo še uživa od nekaterih Obamovih kadrov. Prav zaradi Turčije se še ni začela ofenziva na sedež kalifata v Raki, je pa že napovedana za začetek aprila.

 • lauraas

  Tipično muslimansko, vejo kje nas lahko premagajo.

 • xtc

  Dejansko je povedal resnico_za EU in Nemčijo je Merckllova pravi Hitrle izvaja genocid nad kristjani:
  Glede islamofašističnega Erdogana pa tole_vse bolj sem prepričan ;da je ravno on tisti ;ki bo začel vojno svet proti islamu in nakoncu potegnil krajši konec;kot je napovedal Nosterdamus:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!