Učiteljica prejela zgolj eno leto zaporne kazni za spolni odnos s 14-letnikom

Jessica Langford (vir: twitter)

Učiteljica matematike v Ohiu, ZDA, je bila obsojena na eno leto zaporne kazni zaradi spolnega odnosa, ki ga je imela s 14-letnikom v učilnici na zadnji dan šole.

32-letna Jessica Langford je bila obsojena na eno leto zaporne kazni in pet let pogojne kazni zaradi spolnega odnosa z mladoletno osebo, ki se je po poročanju Breitbarta zgodil lansko leto.

Oblasti so aretirale Langfordovo lansko leto, ko je bila obtožena spolnega nadlegovanja najstnika v učilnici. Tožilstvo je trdilo, da je učiteljica matematike pol ure imela spolni odnos s 14-letnikom ter je prenehala samo zato, ker je ravnatelj potrkal na vrata učilnice. Langfordova, ki je poročena mati z enim otrokom, je na sodišču izrazila obžalovanje. “Ni dneva, ko si ne želim, da bi lahko ravnala drugače. Prevzemam vso odgovornost.”

Premila kazen
Zato ker v preteklosti ni bila kaznovana, ji je sodnik prisodil samo 1 leto zaporne kazni, kar pa je zmotilo tudi dečkovega očeta. Ta je povedal, da je bil njegov sin zaradi sojenja osramočen in je tarča posmehovanja. Fant se po njegovih besedah počuti “nemočen in sam”. Da je kazen za storjeni zločin zares preblaga, potrjuje dejstvo, da je najvišja kazen za spolni odnos z mladoletno osebo 15 let zaporne kazni.

Žrtev spolnega nadlegovanja je poroti povedala, da je potem, ko je na vrata učilnice potrkal ravnatelj in prekinil njun spolni akt, Langfordova od njega zahtevala, da naj laže, zakaj sta bila tako dolgo v učilnici. Fant je povedal, da mu je njena zahteva dala občutek, da je bilo to, kar sta počela, narobe. Langfordova je po aretaciji sprva vzela administrativni dopust, nato pa je dala odpoved.

Ivan Šokić