fbpx

Udeležence elitnega plesa v Avstriji ‘napadli’ levičarski protestniki in zahtevali socialno pravičnost

Foto: epa

Jezni protestniki iz vrst levičarjev so v četrtek zavzeli dunajske ulice, ko je v Avstriji potekal najbolj elitni plesni dogodek.

Besni protestniki iz vrst levičarjev so svoj pohod začeli proti Dunajski državni operi, kjer je potekal dunajski elitni operni ples, saj trdijo, da ta simbolizira nepravično porazdelitev bogastva v Avstriji.

Levičarji so ostali pred vrati, povabljeni so se zabavali naprej
Ta elitni dogodek je prava paša za oči, saj so vsi elegantno oblečeni, plesalke pa nosijo omamne bele obleke. Na njem se je v četrtek zvečer zavrtelo več kot 5.tisoč petičnežev z vsega sveta, vstopnice pa so bile od 290 evrov naprej. Loža je obiskovalce stala v razponu med 10 tisoč in 20.500 evri, miza pa med 400 in 1.200 evrov.

Foto: Twitter

Pred Dunajsko državno opero, kjer je potekal dogodek, pa so vztrajali levičarski protestniki in zahtevali socialno pravičnost.

So prepotentni levičarji mislili, da bo zaradi njihovega shoda dogodek, del dolgoletne avstrijske tradicije, odpovedan?
Kljub protestnikom pa se udeleženci tega elitnega dogodka niso ozirali na njih in so nemoteno otvorili prvi ples. Zakaj bi namreč zaradi levičarjev, ki zahtevajo socialno pravičnost, namesto da bi si poiskali službe, delali in varčevali ter si tako zagotovili lepše življenje, prekinili ta čarobni dogodek, ki je v Avstriji dragocena tradicija? Na tisoče ljudi namreč vsako leto spremlja dogodek, da bi videli mlade ženske, stare med 18 in 24 let, kako so oblečene v tradicionalne bele obleke, nosijo dolge bele rokavice, na glavi pa imajo tiaro, da bi doživele svoj prvenec, piše Express. Avstrijci pri tem elitnem dogodku v celoti sledijo tradiciji – tako se dogodek ne začne, dokler na cesarski balkon ne stopijo avstrijski predsednik in njegovi gostje, iz trobente pa zazvenijo fanfare. Potem, ko so zaigrali državno himno, se je tokrat začel že 61. operni ples. Letos je bilo sicer vse – od cvetličnih aranžmajev do uradne pijače opernega plesa – v znamenju opere.

Marjanca Scheicher