Ugledni ameriški pravnik: FBI preiskava proti Trumpu se je izkazala za kup neosnovanih laži, ki so jih širili pripadniki globoke države

Foto: epa

Z objavo Muellerjevega poročila o FBI-preiskavi povezav med Trumpom in Rusijo je postalo jasno, da je zvezni preiskovalni urad svojo preiskavo proti ameriškemu predsedniku začel na podlagi lažnih trditev. Analizo je za National Review zapisal ugledni ameriški pravnik Andrew C. McCarthy.

“Trumpova kampanja je morala vedeti, da Rusija poseduje e-maile, povezane s Hillary Clinton,” je bila premisa, na kateri so pri FBI po pisanju National Reviewa zgradili 22 mesecev trajajočo preiskavo, ki ni dala “želenih rezultatov”.

Namreč, povezave med Rusijo in predsednikom Donaldom Trumpom, kot so si to zamislili predstavniki globoke države v ZDA, ni bilo. To jih vseeno ni zadrževalo, da ne bi od sodišča pridobili naloga za prisluškovanje na podlagi lažnih navedb.

Globoka država proti Trumpu
Vse to je zapisano v poročilu o preiskavi, ki ga je pripravil nekdanji direktor FBI in posebni preiskovalec Robert Mueller. Z objavo Muellerjevega poročila je postalo jasno, da je washingtonsko močvirje globoke države skušalo na vse pretege onemogočiti izvoljenega ameriškega predsednika.

Posebni preiskovalec Robert Mueller (Vir: Twitter)

Skoraj dve leti je skupina tako imenovanih “nikoli-trumpov” širilo laži o ruskem vmešavanju v ameriške volitve in povezavi med Trumpom in Rusijo. Teorija, na kateri je FBI zgradil svojo protiobveščevalno preiskavo, imenovano “Navzkrižni orkan”, je vztrajala na lažni premisi, da je Trumpova predsedniška kampanja vedela in bila potencialno vpletena v ruski vdor in krajo e-mailov Clintonove z njenega privatnega strežnika, kjer teh e-mailov sploh ne bi smelo biti.

Da bi pomagali Trumpu pri izvolitvi, naj bi Rusi preko nekoga tretjega pomagali objaviti pridobljene e-maile v trenutku, ko bi bili ti najbolj pogubni za predsedniško kampanjo Clintonove. Pozneje odstavljeni direktor FBI James Comey je bil zaradi tega prisiljen sprožiti preiskavo proti Clintonovi ravno med volilno kampanjo v letu 2016.

Ivan Šokić

 • francelj3

  Mogoče bi demokrati (=komunisti) dali Trumpu še nekaj mesecev miru. da bo lahko naredil še kaj več dobrega za ZDA, kot je že do zdaj, kljub temu, da ga neprestano bombardirajo z obtožbami, poskusi impeachmenta itn.

 • xtc

  Dejstvo je ,da so Demokrati z tem porazom še dodatno omogočili Trumpu še skoraj zsnesljivo drugi mandat,ki pa ga demokratska stranka kot celota nee bo preživela.

 • Andrej

  Demokrati so v veliki riti. Trumpu je uspelo, da ima Amerika danes eno najmanjših brezposelnosti v zgodovini in to je lahko dokazljivo dejstvo. Demokrati pa v mnogoletni zgodovini nimajo česa pokazat, razen finančnega minusa in sesutja vrednot.

  Naši vrli državni novinarji pa, jasno, še kar gonijo protiTrumpovsko gonjo. Zakaj pa ne, saj jih dobro plačujemo.

 • pajot

  Ker so postali demokrati v svetu največje riti in potuhnjeni levičarji,bi bil že čas,da se Janševa stranka preimenuje v Slovensko republikansko stranko.

 • Anton

  “Ugledni ameriški pravnik: FBI preiskava proti Trumpu se je izkazala za kup neosnovanih laži, ki so jih širili pripadniki globoke države”

  to sem slutil že od pričetka, je pa zanimiva močna pozitivna korelacija med našimi bebavimi levičarji in “demokrati” v ZDA, njihov način delovanja, predvsem na področju kvazi medijev , podobnost pritlehnih metod, katerih se ti in oni poslužujejo za diskreditacijo nekoga, kateeri jim je v spotiko.Je pa zanimo, če pogledate koliko držav kjer se je izkazalo, da vlada teror nad ljudmi, je v ustavi zapisano, da gre za demokratično državo

  sarkazem press

 • garfi

  demon-k-rat-i

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!