Ujeli usodno lepotico, edino žensko, ki je bila na seznamu FBI desetih najbolj iskanih kriminalcev

Foto: Twitter

Brenda Delgado je na seznamu najbolj iskanih kriminalcev, ki jih išče FBI, pristala ta teden. V petek pa so jo aretirali v Mehiki.

Žensko, ki so jo bremenili umora tekmice za njenega nekdanjega izbranca, so prijeli v Mehiki. Brenda Delgado je obtožena naročenega umora zobozdravnice iz Dallasa, ki je bila v zvezi z njenim nekdanjim partnerjem. Ko sta njena pomočnika in sokrivca izvršila umor, je Delgadova pobegnila v Mehiko. Mehiške oblasti so jo aretirale samo dva dni po tistem, ko so jo v FBI dodali na seznam desetih najbolj iskanih ubežnikov, poroča CNN.

Šele deveta ženska na zloglasnem seznamu
Delgadova je bila šele deveta ženska, ki je pristala na seznamu desetih najbolj iskanih kriminalcev, ki ga vodijo od leta 1950. 33-letnica je obtožena, da je s sostorilcema v garaži počakala zobozdravnico Kendro Hatcher in jo ustrelila. Čeprav sama ni pritisnila na sprožilec, je še vedno odgovorna za umor, so dejali na FBI. Čakala je na pravi trenutek in na prave ljudi, ki bodo umor izvršili. Delgadova je oba sostorilca za umor privabila z obljubami o denarju in stalno dobavo z drogami s strani njenega kartela.

Foto: Printscreen/FBI

Foto: Printscreen/FBI

Ubežala bo smrtni kazni
Nekaj dni pred umorom je Delgadova ugotovila, da nameravata njen nekdanji partner in Hatcherjeva na potovanje v Mehiko. Ko je policija prijela oba sostorilca, je glavna osumljenka pobegnila iz ZDA. “Edina stvar, ki si jo želim, je, da Delgadova odgovarja in jo pripeljejo pred roko pravice,” je dejala mama od umorjene Hatcherjeve za FBI.

FBI je za informacije o prebežnici ponujal 100 tisoč dolarjev. V Dallasu, kjer jo čaka sojenje, ji grozi dosmrtna ječa.

M. P.