Ukrajinska vojska: Ne bo kompromisov, Rusi morajo oditi!

Ukrajinski vojak (Foto: epa)

Ukrajinska vojska ni pripravljena na nobene kompromise – Rusija mora zapustiti celotno ozemlje, ki ga je okupirala. To je dejal vrhovni poveljnik ukrajinskih oboroženih sil Valerij Zalužnij v pogovoru z generalom Markom Milleyjem, najvišjim ameriškim vojaškim poveljnikom. 

Vrhovni poveljnik ukrajinskih oboroženih sil Valerij Zalužnij je v pogovoru z ameriškim kolegom Markom Milleyjem zagotovil, da se bodo borili, dokler jim bodo to dovoljevale moči. Njihov cilj je osvoboditev celotnega okupiranega ozemlja Ukrajine. Pod nobenim pogojem se ne bodo ustavili. Ukrajinska vojska ni pripravljene na nobene kompromise, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ukrajinci ne bodo pristali na nobena pogajanja ali kompromisne rešitve. Pogoj za začetek pogajanj je le eden: Rusija mora zapustiti vsa zasedena ozemlja. Kot je še navedel vojaški funkcionar, so razmere na fronti stabilne in pod nadzorom. Svojega sogovornika je obvestil o operativnem stanju in najnujnejših potreba ukrajinske vojske.

Osvobojeni Herson (Foto: epa)

Dodal je še, da pozorno spremljajo sovražnikovo delovanje na meji z Belorusijo in vzpostavljajo soliden ščit za obrambo Ukrajine s severa. Ukrajinske oborožene sile pa navkljub ostremu odporu okupacijskih sil nadaljujejo protiofenzive na harkovskem območju. Ruska vojska napada nekatera naselja, vendar neuspešno.

Domen Mezeg