fbpx

Ukrajinske sile z ognjeno močjo nadzirajo promet prek Dnepra

Topniške sile, vojna v Ukrajini. (Foto: Twitter)

Ukrajinske sile so napadle ruske trajektne prehode, mostovi čez Dneper pa so pod njihovim nadzorom. 

Ukrajinske oborožene sile so odbile ruske napade na štirih odsekih fronte v Donbasu. Včeraj pa je ukrajinska vojska udarila na južni fronti. Obstreljevala je ruske skladišča streliva, v armadne skupine, trajektne poti, mostove čez Dneper pa so imeli na dosegu svojih izstrelkov. Informacije je podala ukrajinska vojska, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ruske oborožene sile so v vojni z Ukrajino izgubile več kot dva tisoč tankov in okoli 49 tisoč vojakov. Navajamo še nekaj drugih informacij, povezanih z vojno v Ukrajini. Med drugim je bila na Krimu opažena kolona ruskih vojaških vozil, ruski diktator Vladimir Putin pa je prestavil rok za zasedbo doneške oblasti na vzhodu Ukrajine z 31. avgusta na 15. septembra.

Nikopolska regija, škoda, ki je nastala po ruskem obstreljevanju. (Foto: Twitter)

A prav verjetno tudi do preloženega termina Rusom ne bo uspelo doseči zastavljenega cilja. V to je prepričan Ameriški inštitut za vojne študije (ISW). Rusi pa so z raketami Grad znova obstreljevali okolico Nikopolja. Prebivalci dveh vasi so ob tem ostali brez vode in električne energije. Brigade za popravila so že na kraju tragičnih dogodkov.

Nikopolska regija (Foto: twitter)

Uspešen napad pa so izvedli na območju razmestitve ruskih enot in vojaške opreme v kraju Tavrijsk v okupirani Hersonski oblasti. Britansko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da obsežne vojaške vaje Vostok 2022, na katerih sodelujeta tudi Kitajska in Indija, in ki so se začele 1. septembra, še ne pomenijo sposobnosti ruskih čet za uvedbo obsežnih, kompleksnih operacij.

Domen Mezeg