fbpx

Umor iz časti: Musliman brutalno ubil svojo hčer in vnuka s palico in dejal: “Uspelo mi je!”

Foto: Twitter

Mohamada Sahija so prijeli zaradi dvojnega umora. Ko je policija po klicu prišla k njemu domov, jim je povedal, da je ubil svojo družino, svojo hčer in vnuka, drugega vnuka pa hudo ranil, ter da jih je ubil iz časti. 72-letnika čakajo obtožbe za dvojni umor in napad s smrtonosnim orožjem, čeprav naj bi bila to le palica.

Šele po 8.30 so se v ponedeljek policisti odzvali na klic v ameriški zvezni državi Texas. Dve osebi sta bili mrtvi, ena je bila ranjena, zdaj pa njihovega sorodnika, 72-letnega Mohamada Sahija, čakajo obtožbe o dvojnem umoru in napadu s smrtonosnim orožjem, poroča Voice of Europe.

 

Policijo je poklical sosed in rekel, da je k njemu stopil starejši moški in ga prosil, naj pokliče policijo. Policisti so izsledili moškega, ki ga je policija pozneje prepoznala kot Mohamada Sahija. Glede na izjavo jim je Sahi povedal, da je umoril svojo družino. Peljal jih je do doma, a ker nihče ni odprl vrat, so morali vdreti.

Fotografija je simbolična. (Foto: Pinterest)

Kot orožje hladnokrvno uporabil palico ter mirno vse skupaj priznal
Policiste je ob vstopu v dom prizor šokiral. Na tleh je ležalo truplo morilčeve 47-letne hčerke Nargise Zaman, ki je imela hude poškodbe na glavi in obrazu. Poleg nje je ležal njen sin oziroma morilčev vnuk, 18-letni Hamed Zaman, prav tako s hudimi poškodbami glave in obraza. Tretja žrtev, 21-letni Hamzaj Zaman, pa je prav tako dobil hude udarce v glavo, a je še vedno dihal. Prepeljali so ga bolnišnico, kakšno je njegovo stanje, pa še ni znano.

Sahi je obtožen dveh umorov in ostrega napada s smrtonosnim orožjem. Na sodišču je priznal, da je to storil. “Ja, v redu je. Jaz sem to storil. Uspelo mi je. Mislim, vse, za kar me obsodite, je pravilno.” 

Eva Poljanc