fbpx

Umrl je legendarni konservativni radijski voditelj Rush Limbaugh!

Eden vodilnih glasnikov ameriškega konservativnega tabora Rush Limbaugh. (Foto: epa)

“Iskreno sožalje družini Rusha Limbaugha. Bil je velik borec za resnico in svobodo. Zelo ga bomo pogrešali,” je zapisal predsednik vlade Janez Janša ob smrti enega redkih legitimnih glasov ameriške desnice, ki je bil znan kot radijska legenda z velikim številom poslušalcev. Preminil jev 70. letu starosti. 

Eden najvidnejših ameriških konservativnih glasov Rush Limbaugh, se je poslovil v sredo, v svojem 70. letu starosti. V javnosti je zaslovel kot radijski voditelj, ki je v družbi glasil konservativna stališča. Svet je zapustil po dolgotrajnem boju z rakom na pljučih, za svoje delo pa si je med drugim prislužil nagrado “zlati mikrofon”, poroča Gateway Pundit

Preden nas je zapustil, se je decembra lani ganljivo zahvalil svojim poslušalcem, medtem ko se je spominjal svoje radijske kariere in družinskega življenja. Obenem je izrazil obžalovanje, da ni še več ljudi oddaljil od liberalnih pogledov na svet. S svojo zahvalo je tudi zaključil svojo priznano radijsko oddajo.

Kot je znano, je pozitivno sprejel usodo svoje smrtonosne bolezni. Obenem je znano, da je že pred leti opozarjal na pristranski odnos, ki ga imajo spletni velikani iz Silicijeve doline do oseb s konservativnim družbenim nazorom in da jih skušajo utišati. Ob tem je izrecno izpostavil Facebook. Ta diskriminatoren odnos je bil po njegovem še posebej opazen po volilni zmagi nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

Domen Mezeg