fbpx

Umrla je Ivana Trump, predhodnica Melanije Trump

Foto: EPA

V 73. letu je umrla Ivana Trump, prva soproga nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Novico je prvi razglasil prav nekdanji predsednik na novonastalem socialnem omrežju Truth Social.

“Zelo sem žalosten, da moram obvestiti vse, ki so jo imeli radi, bilo jih je veliko, da je na svojem domu v New Yorku preminila Ivana Trump. Bila je čudovita, lepa in neverjetna ženska, ki je živela odlično in navdihujoče življenje. Njen največji ponos in veselje so bili njeni trije otroci, Donald Jr., Ivanka in Erik. Na njih je bilo izredno ponosna, kot smo bili mi ponosni nanjo. Počivaj v miru, Ivana!”

Srčni zastoj
Ameriški Fox news poroča, da so preminulo našli nezavestno na dnu stopnišča na njenem domu. Smrt pokojnice je uradno razglasila policija, ki se je odzvala na klic v sili. Mediji kot vzrok smrti navajajo srčni zastoj. Tudi policija je potrdila, da ne sumijo, da bi Ivana Trump umrla nasilne smrti. Policija kljub temu iz varnostnih razlogov še vedno straži njeno stanovanje.

Erik Trump je bil hitro na licu mesta. (Foto: EPA)

Donaldova prva soproga
Ivana se je rodila leta 1949 v takratni Češkoslovaški. Z nepremičninskim mogotcem in politikom sta se poročila leta 1977. Zakoncema so se rodili trije otroci, Donald mlajši, Ivanka in Erik. Slednji so ob materini smrti zapisali: “Z globoko žalostjo sporočamo, da je umrla naša ljubljena mama, Ivana Trump. Naša mama je bila neverjetna ženska – sila v poslu, športnica svetovnega razreda, sijoča ​​lepotica ter skrbna mati in prijateljica. Ivana Trump je znala preživeti. Zbežala je pred komunizmom in sprejela novo državo. Svoje otroke je učila o vztrajnosti in žilavosti, sočutju in odločnosti. Močno jo bodo pogrešali njena mama, njeni trije otroci in deset vnukov,” so zapisali.

Predhodnica Melanije Trump
Par se je ločil leta 1992. Donald Trump se je nato leta 1995 poročil z Marlo Maples, leta 2005 pa s slovensko manekenko Melanijo Knavs, ki je nato prevzela soprogov priimek. V zakonu se jima je doslej rodil sin Barron Trump.

Andrej Žitnik