fbpx

Upokojeni ameriški diplomat: Brez transspolnosti ni transatlanticizma

Transspolna admiralka Rachel Levine in Sam Brinton, transspolni vodja oddelka za jedrsko energijo (foto: Twitter)

To smo mi. Vrednote, ki si jih delimo in se zanje borimo. Brez transspolnosti ni transatlanticizma,” je bil sarkastičen zapis upokojenega ameriškega diplomata Jima Jatrasa, ko je na družbenih omrežjih zaokrožila fotografija ameriških predstavnikov v krilu in visokih petah, na praznovanju dneva Bastilje. Francija je namreč v četrtek praznovala državni praznik dan Bastilje, ki mu je namenjeno tudi vsakoletno praznovanje. Kot predstavnika Amerike sta se ga udeležila tudi transspolna  visoka uradnika, ki sta v krilu in visokih petah praznovanje spremenila v pravo “transmanijo”, pri čemer sta pustila marsikoga odprtih ust.

Ko je Bidnova administracija kot najvišjo zdravstveno uradnico Pensilvanije za pomočnico ministra za zdravje zaposlila transspolno Rachel Levine, je to sprožilo marsikatero kritiko na račun te odločitve. Prav tak primer prebujenih pobud Bidnove administracije v smeri “raznolikosti, pravičnosti in vključenosti (DEI)” je bila zaposlitev Sama Brintona na oddelku za jedrsko energijo, ob čemer se je porodilo marsikatero vprašanje o kredibilnosti zaposlitev sploh v primeru zastopanja v drugih državah. Tokrat smo dobili jasno sliko, kakšni ljudje zastopajo Ameriko in kako je to povsem skregano z zdravo pametjo.

Sam Brinton, ki deluje kot namestnik pomočnika državnega sekretarja za izrabljeno gorivo in odstranjevanje odpadkov, in dr. Rachel Levine, pomočnica sekretarja na ministrstvu za zdravje in socialne storitve, sta ta teden praznovala svojo spolno identiteto s francoskim veleposlanikom v njegovi rezidenci za dan Bastilje. Brinton, ki se opredeljuje kot spolno nebinarni, in Levine, ki se opredeljuje za transspolnega, sta tako francoski dan državnosti izkoristila za “sočustvovanje” glede težavnosti nebinarnosti oziroma transspolnosti. Fotografija njune pojave je sprožila val ogorčenja sploh glede na zelo “neprimerno” Brintonovo preteklost in osebnost.

“O moj bog. Pravkar sem izvedel, kdo je Sam Brinton. WOW namestnik na ministrstvu za energijo. Vas je dovolj strah, da bi novembra glasovali za republikance? Ljudje, ki vodijo to državo, so zaposleni na podlagi rase in spolne usmerjenosti. Brez belcev. Niso najeti zaradi kvalifikacij,” je zapisal uporabnik Twitterja, ko je izvedel za Brintona.

Medtem ko Levine nosi admiralsko uniformo kot prvi transspolni admiral s štirimi zvezdicami v državi, je Brinton v modri obleki s cvetličnimi vzorci in srčkastim izrezom, blazerjem in v modrih petkah s paščki. “Četrti teden na delovnem mestu,” je na družbenem omrežju zapisal Brinton, “šampanjec in slavje s francoskim veleposlanikom v njegovi rezidenci za dan Bastilje (toda tudi neverjetna priložnost, da se povežete z edinim drugim transspolnim vladnim uradnikom admiralom Levinom)”.

Tako Brinton kot Levine sta biološka moška, ​​ki sta dosegla položaj v Bidnovi administraciji in nosita obleke, krila, visoke pete in se ličita, zaradi česar se je tudi v javnosti pojavil marsikateri dvom v etičnost njune zaposlitev. Izpad para v rezidenci francoskega veleposlanika je bil takoj opažen na Twitterju, pri čemer je upokojeni ameriški diplomat Jim Jatras sarkastično pohvalil dvojico in dejal, da sta “Ameriki v ponos. Sam Brinton in Rachel Levine predstavljata našo državo na francoskem veleposlaništvu na dan Bastilje” in posmehljivo dodal: “To smo mi, vrednote, ki si jih delimo in za katere se borimo. Brez transspolnosti ni transantlizma,” je zapisal, sledil pa je še val komentarjev enako mislečih, ki so bili zgroženi nad dejstvom, kakšni ljudje so  v Franciji zastopali Ameriko.

Tanja Brkić