Uspeh akta Stop Soros: Sorosova Open Society Foundations zapušča Madžarsko

Madžarska se je rešila Sorosevih lovk (vir: twitter)

Open Society Foundations (OSF) madžarskega milijarderja Georga Sorosa končuje z delovanjem na Madžarskem. Sveženj tako imenovanih ukrepov Stop Soros je na koncu prisilil nevladno organizacijo, da zapre svojo izpostavo v Budimpešti in se preseli v Berlin.

“Zaradi vedno večje politične represije in pravnega okolja na Madžarskem se je OSF odločil, da preseli svoje mednarodne dejavnosti in osebje iz Budimpešte v Berlin,” je potrdila organizacija v torek.

Predsednik OSF Patrick Gaspard je v svoji izjavi napadel uradno Budimpešto, ki naj bi “očrnila in narobe predstavila (njihovo) delo”, medtem ko zatira civilno družbo “zaradi nabiranja političnih točk”.

Orban za Sorosom ne bo jokal
Skupina naj bi svojo odločitev utemeljila na dejstvu, da namerava vlada madžarskega premierja Viktorja Orbana po poročanju RT še dodatno zaostriti pogoje delovanja tujih nevladnih organizacij v državi. Orban je večkrat poudaril, da ne bo dopustil Sorosovega vmešavanja v madžarsko notranjo politiko.

Madžarski premier Viktor Orban (Vir: Twitter)

“Razumeli boste, če se zaradi tega ne razjočem,” je odločitev OSF za odhod z Madžarske komentiral madžarski premier.

Novi sveženj tako imenovanih zakonov Stop Soros naj bi še dodatno omejil imigracijo. V zakon pa so vključene tudi tuje nevladne organizacije. Zakon namreč od vseh nevladnih organizacij, ki “podpirajo nelegalno imigracijo”, zahteva registracijo, medtem ko morajo vse nevladne organizacije, ki dobivajo sredstva iz tujine, plačati 25-odstotni davek.

Sorosova organizacija letno podprta s kar 940 milijoni evrov
Projekt OSF se je začel leta 1979 v ZDA. Prva izpostava na Madžarskem pa je odprla vrata v 1984. Letni izdatki nevladne organizacije znašajo vrtoglavih 940 milijonov evrov, organizacija pa deluje v več kot sto državah po celem svetu.

Ivan Šokić

 • bojan

  PRAVILNO … sterat sorosov gnoj veeen !

 • šmentanamuha

  Toooooo! Všeč mi je zmagovit Orbanov nasmešek.

 • stajerc5

  Z novo vlado moramo tudi mi priti do spiska teh rdecih nevladnih organizacij, mazanih z denarjem tega napol mrtvega vampirja! Spisek lezi sigurno pri kaksnem starem udbovcu, ker od nase strajkajoce Sove z porezanimi krili ne bo veliko uspeha.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • Jani Steiner

  Začetek je obetaven, le tako naprej….

 • Aron

  Lepo je diktator vrnil uslugo Sorosu, ki ga je štipendiral.

  • xtc

   Zopet prividi o sekularnem Iranu in demokraciji tzam in o RKC vojski v Sloveniji?

 • Olga234

  V Sloveniji bi morali sprejeti zakon STOP KARITAS, ker nam hoče begunce naseliti po farovžih!

  • Zgornji

   OKEJ !!! ! !!! BAN KARITAS !!! ! !!!

 • xtc

  Podobnw zakone bodo kmalu sprejeli vsi Višegrajci,morala pa bi jih cla EU,če želi preprečiti vojno.

 • Zgornji

  GOOOOOOOD !!! ! !!! :-)) ŠE PRI NAS NAJ BO TAKO !!! ! !!!

 • lado

  saj je levica plačana od sorosa!!! rdeči tudi !!! ZATO jih je treba ukinit TAKOJ in sankcionirat z zaporom v najemu v KOLUMBIJI !!!!! še prej pa ŠPALIR KOT SO MORILCI RDEČI DELaLI NA GOLEM OTOKU !!!! AJDE !!!!! ZBUDITE SE ,KER JE ŽE ZZZZZZZELOOOOOOOOOO POZNO !!!!!!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • soc

  Novico sem slišal na Valu 202, podano z velikim ogorčenjem. Začela se je v stilu “priznani človekoljub, milijarder George Soros”, potem nadaljevala, da v taki državi, ki vlaga ogromne denarje v blatenje človekoljubja fundacija res ne more več delovati in končno triumfalno oznanila, da bo kljub odhodu v Berlin (ta lopovska hudičeva izjajdba, opomba plačnika Javne hiše) še vedno z vsemi močmi podpirala “človekoljubne organizacije” na Madžarskem.

  Kaj drugega gre pričakovati od levakov na kurbariji?

 • Zgornji

  BRAAAVO VIKTOR, URBAN, al kaj si že , kukrkol že !!! ! !!! :-))

 • Clemen J.

  Barvo Orban! Upam da mu slovenija sledi.

 • Frank Novak

  Bravo Orban, karakter z intelektom.
  Pri nas mu je le Tito bil podoben, vse drugo je eno sranje.
  Najslabsi je Cmero, clovek brez jajc. Jajo pa je ze tolikokrat spremenil mnenje da pojma nimam kaj bo naredil ce ga izvolimo.

  • bolimeđoko

   Spet nekaj bluziš. Voli ti tvoje mehikance!

 • samotoje

  Tudi iz Slovenije bo OSF letel.

 • if

  Orban vodi simfonični orkester Madžarske v smer Ode radosti Evrope.

  Orban je ta hip že prvi lider Evrope v boju proti napadom Soroša in levičarjev na evropski kulturni in gospodarski prostor.

  Soroš je odšel tja, kjer obvladuje stanje, v Nemčijo! Nemčija?
  S sedanjo multikulti politiko nima prihodnosti preživetja!

 • if

  Soroš migrant!

 • Aton

  Seveda Soros dela v interesu Izraela. Čim več arabskih migrantov v EU, bolj se bo lahko Izrael nezakonito širil!

  • Clemen J.

   V izralu ima tudi prepovedano, ne krivi drugea za komunistična početja. Soros je bil naci, in je prijavljal žide med 2 sv vojno.

   • Aton

    Nikogar ne krivim. Toda tako je!

 • RATATA

  Ozadij kolikor hočeš!
  Nekateri jih razkrivajo, večina ignorira, … vse vmes je fejk njuz.
  Tole je pomembna zadeva … objavljena na https://www.portalplus.si/1588/brrrexit/

  ##…. že sámo vzpostavljanje Unije po vojni v lastnem interesu zamislili Američani.
  Protagoniste sta na skrivaj že od leta 1948 dalje financirala CIA in American Committee for a United Europe (ACUE). To je že leta 2000 v odprtih arhivih v Washingtonu odkril Joshua Paul, raziskovalec Univerze Georgtown, objavil pa Ambrose Evans-Pritchard v časopisu Daily Telegraph (vir). Protagonista Roberta Schumana, leaderja proevropskega gibanja in Henrija Spaaka, takratnega predsednika belgijske vlade, so Američani po poročanju Paula in Pritcharda obravnavali kot “hired hands”, tj. poniževalno kot svoja plačanca.
  Denar za to korupcijo je prihajal od Fordove in Rockefellerjeve fondacije ter od ostalih poslovnih skupin v navezi z ameriškimi interesi v Evropi in sploh z ameriško administracijo.

  Alex Christoforou v članku, ki se naslanja (follow-up) na Pritcharda, navaja, da so vodilni v EU eksponenti ameriške CIA-e in sploh ameriških interesov (vir).
  To so Mario Draghi, neizvoljeni predsednik Evropske Centralne Banke in bivši uslužbenec zloglasnega Goldman Sachsa; Jean-Claude Juncker, neizvoljeni predsednik Evropske komisije; Martin Schulz, neizvoljeni predsednik Evropskega parlamenta; Jeroen Dijsselbloem, neizvoljeni komisar in predsednik Evroskupine ter Donald Tusk, neizvoljeni predsednik Evropskega sveta. Ne gre nujno za to, da so ti ljudje podkupljeni. Čisto lahko so to t.i. krti (“moles”, vir), ali pa ima NSA o njih informacije, ki bi jih v javnosti onemogočile. Nekateri sploh pravijo, da je takšna obremenjenost pogoj, da nekoga spustijo v vrh politične hierarhije (vir).To je ameriška taktika pri vplivanju tudi na sicer demokratične izvoljene evropske voditelje.

  V istem interesu ameriške finančne “elite” naj bi bila tudi masovna imigracija tujcev v nacionalne države. Te bi tako izgubile svojo poprej izrazito nacionalno identiteto – francosko, nemško, angleško itd., a na koncu tudi slovensko – s tem pa zmožnost upreti se ameriškim pritiskom za opustitev državne suverenosti. Ta prej ko slej temelji na narodovem zavedanju o samem sebi. Če je (bivši) narod preplavljen s tujci, od tega samozavedanja ne ostane dosti. Obenem je bil to razlog za ameriški (in posledično angleški) pritisk, da se Turčijo pripusti v EU. Kot pravi Pepe Escobar (vir) je bila Velika Britanija zaradi svojega “special relationship” (posebnih odnosov, op. uredn.) z ZDA v Evropi ameriški trojanski konj.##
  (vire najdeš v izvornem viru)

 • freedomfighter

  A mi lahko kdo razlozi s cim se te organizacije ukvarjajo ker ne razumem prav dobro…a onni pomagajo migrantom prestopiti mejo ali jim pomagajo po prestopu…prvo je absolutno slabo in prepovedano drugega pa ne razumem zakaj bi bilo slabo

 • plavi-mil

  Tale g. Orban mi je čedalje bolj všeč.

 • Artur
 • dr Janez Sveti

  Tovrstne organizacije so škodljive za demokracijo.
  DR Janez SVeti genij

 • un je tako samo agent svoje lože, njegovo bogastvo je samo fasada, da dela transferje z veliko večjim bogastvom

 • Hun

  Zunanje sovraznike vidijo samodrzci…jebes demokracijo, ce si jo prirejas po svojem prepricanju

 • OrangeHitler

  Orban je en težki kmetavzar, ki svojim lakajem prodaja tisočkrat prekuhano in poenostavljeno populistično mineštro, videno že ničkolikokrat v zgodovini; narejeno, da vse družbene probleme zreducira na enega človeka. In kot je videti, mu slovenski “domoljubi” z veseljem jedo iz roke.
  Problem pa bo nastal, ko bo moral najti novega krivca, na katerega bo stresel vse probleme Madžarov in sveta. Medtem pa slavnemu “evroskeptiku” evropska sredstva niti malo ne smrdijo….

  • Clemen J.

   Haha islamo nazi, preberi si dejstva, Koliko terorističlnih napadov se je zgodilo na madžarskem v zadnjih 10 letih?!? Koliko pa v franciji, belgiji, angliji, nemčiji, ki veselo sprejema te musliamske opice?!? Res pa je da muslimanom ni za zameriti zaradi nizkega IQ,ja to pride zaradi incesta!

   • OrangeHitler

    In kot kaže navijači uporabljajo povsem enake prijeme.
    Še vedno so se dali prepričati, da so migranti tisti največji problem, kljub temu, da nihče noče ostati na Madžarskem. Ter da bo s Soroševim odhodom kar naenkrat vse bolje. In ko se to ne bo zgodilo, bo Orban našel novega krivca, s katerim bo prekril lastno hinavščino. In navijači mu boste ponovno jedli iz roke. Zapomnite si to.
    In ko smo že pri incestu in nizkem IQ… ni naključje, da je jug ZDA najbolj znan po incestu…kjer je tudi največ trumpovih volilcev.

    • Clemen J.

     predno ti islamist pišeš bedarije odgovori koliko islamskih terorističnih napadov se je v zadnjih 10 letih zgoilo na Madžarskem?!? Ne spreminjaj teme in ne nabijaj islamskih laži!

     • OrangeHitler

      Torej največja prioriteta države je ne-imeti teroristični napad?
      Tudi če vodja počne točno to, kar očitate slovenskim t.i. “komunistom”, to je prisvajanje medijskega prostora in posredno cenzuriranje vsakršne opozicije??
      Mislim da bo odgovor na obe vprašanji odločen DA.

    • Clemen J.

     Najbolj znani so muslimani, zato so tudi med najbolj neumnimi ljudmi! Dejsta potrjena z raziskavami, in ne islamskim nabijanjem kot ti to naročijo v improvizirani džamiji.

     • OrangeHitler

      Ja, vera je resnična sovražnica inteligence.
      Dokaze vidimo v skrajnem islamizmu ter krščanstvu, ki arogantno vsiljujeta svoje ničkolikokrat zavržene dogme…Prav to je razlog, da se bojujeta dve najbolj neumni sili na svetu-skrajni islamisti in skrajni krščanski fundamentalisti, po domače ameriški politični vrh.
      Ko govorim o pravljicah, govorim ravno o teh “improviziranih đamijah” o katerih sanjate…
      Bi priložil kakšno verodostojno raziskavo? In ne članek iz revije…

 • Adolf Hitler

  Kaj Madžarske zgine naj z površine smrad židovski crken

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!