fbpx

Vodja Soroseve nevladne organizacije razkril, kako z lobističnimi prijemi pritiskajo na države v Evropi

Foto: epa

Vodja Soroseve humanitarne organizacije je opisal, kako za zaprtimi vrati v Nemčiji lobirajo z namenom, da bi vlada Angele Merkel Madžarsko prisilila v opustitev zakona, ki od dobrodelnih organizacij v državi zahteva več transparentnosti glede financiranja. Ob tem so bile razkrite še mnoge druge Soroseve nevladne organizacije v Evropi in svetu, ki širijo levičarsko “progresivno” propagando.

Vodja Civil Liberties Union for Europe Balázs Dénes, ki ga financira Open Society Foundations (OSF) Georga Sorosa, je v posnetku, ki so ga objavili pri The Jerusalem Post, opisal, kako njihova nevladna organizacija lobira v Nemčiji z namenom, da bi izvajala pritisk na Madžarsko. Georgu Sorosu in njegovim lakajem gre v nos dejstvo, da novi madžarski zakon od nevladnih organizacij zahteva višjo raven transparentnosti, saj morajo razkriti svoje vire financiranja iz tujine.

Evropska komisija je novi madžarski zakon označila kot nasproten vrednotam Evropske Unije. Mi pa se lahko vprašamo, kakšne so te vrednote EU, kjer je več transparentnosti očitno greh, namesto da bi bila vrlina.

Lobiranje v Nemčiji
V pogovoru, ki naj bi po vsem sodeč ostal za zaprtimi vrati, je Dénes povedal, da lobiranje v glavnem poteka v pisarni nemškega zunanjega ministra, ki je tako kot njegov predhodnik član levičarske SPD. Dénes je za ta namen predlagal izrabo velikanove nemške industrije, s katerimi bi lahko Nemci pritisnili na Madžare. “Zaradi nemških investitorjev in nemških podjetij je Nemčija pomeben dejavnik na Madžarskem. Tako da če nemški zunanji minister nekaj želi, ima vsa sredstva.” Dénes je poimensko navedel Audi, Bosch ter Mercedes, ki na Madžarskem zaposlujejo 35 tisoč ljudi.

Audijev logo (Vir: Twitter)

Tu pa se njegovo rovarjenje proti madžarski vladi ne konča. Njegova organizacija je oblikovala “posebno enoto, skupino odvetnikov, ki znajo izrabiti zakone EU na Madžarskem in v podobnih državah za zaščito pravic nevladnih organizacij”. V teoriji zveni zelo lepo, da se tako zavzemajo za male nevladne organizacije. A kaj ko so ravno te male nevladne organizacije na Sorosevi plačilni listi in propagirajo vse tisto, kar je slabo, škodljivo ali naravnost sprevrženo za obstoj normalne družbe.

Madžarska vlada je lani kampanjo, s katero se je lotila direktnega obračuna z milijarderjem judovskega porekla, začela s sloganom: “Ne pustimo, da se Soros zadnji smeje.”

Lovke sežejo daleč
Soroseva OSF je glavni financer Dénesove CLU. Ta je, kakor je povedal Dénes, odvrtek matične OSF, zaradi česar je prejela milijon dolarjev v obliki finančne podpore. “In po štirih letih, ko smo rekli, ‘prav zdaj smo pripravljeni postaviti stvari’ … mi je Soros rekel, veš, dali vam bomo še tri milijone dolarjev za naslednja tri leta.” “Glavni razlog, zakaj me je pred petimi leti OSF izbral, je bilo spoznanje, da v Evropi ni skupine za človekove pravice, ki je sposobna upravljati z EU,” je povedal Dénes. To je opisal kot sposobnost “upiranja določenim stvarem … in organizacijo ljudi, da sprožijo javne kampanje ter se hitro mobilizirajo”.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu (Vir: Twitter)

Soros – resnična grožnja zahodne civilizacije
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v preteklosti obtožil Sorosa za kampanjo proti izraelski vladi, ki je deportirala Sudance in Eritrejce v države njihovega izvora. Informacije, ki so pricurljale v letu 2016, so razkrile, kako je Soros doniral Breaking the Silence – organizaciji, ki zbira pričevanja veteranov IDF o domnevnih vojnih zločinih izraelske vojske. Ravno tako je financiral Adalah, organizacijo, ki naj bi nudila “pravno pomoč”.

Soros podpira še cel kup nevladnih organizacij in lobijev, ki so nastrojeni proti Izraelu. Njegovo judovsko poreklo mu tu ni niti najmanj v napoto. Ravno tako s svojimi organizacijami napada države, ki zagovarjajo nacionalno enotnost, tradicijo, vero, kulturo in tradicionalno družino kot temeljni kamen zdrave družbe. Madžarska je zadnje čase v očeh javnosti samo zato, ker se je tem njegovim poskusom uprla javno in na vso moč.

Ivan Šokić