V ameriškem Kongresu bodo zaslišali domnevne očividce neznanih letečih predmetov

Foto: Pixabay

Na današnji seji odbora za nadzor in odgovornost Predstavniškega doma ameriškega Kongresa bodo zaslišali tri bivše vojaške uslužbence, ker trdijo, da so videli neznane leteče predmete (NLP). Ameriška vlada naj bi namreč skrivala informacije, ki se nanašajo na ta fenomen. 

Na izredni seji bo pričal nekdanji uradnik obveščevalne službe David Grusch, ki je prepričan, da ZDA nadzirajo nelegalen, desetletja trajajoč program pridobivanja tehnologij iz plovil NLP. Pred predstavniki Kongresa bo nastopil tudi nekdanji poveljnik letalstva ameriške vojne mornarice David Fravor, ki je leta 2004 opazil leteči objekt na zahodni obali ZDA. Predmet naj bi se premikal v nasprotju s fizikalnimi zakoni. Tretji pa bo pilot mornariškega letalstva Ryan Graves, ki prav tako trdi, da je videl neidentificirane leteče objekte. Republikanski kongresnik Tim Burchett je ob napovedi naroka dejal, da birokrati iz Washingtona in Pentagona že desetletja prikrivajo te informacije, oni pa bodo zadevo končno malce osvetlili, poroča Polska Agencja Prasowa.

Dejal je še, da bodo predstavili verodostojne priče, ki so pripravljene na javno izpoved. Prepričan je, da si Američani zaslužijo resnico in da je treba prenehati z njenim prikrivanjem.

Ključni namen dogodka pa je opozoriti na zakonodajna prizadevanja za preglednost področja “neidentificiranih nenormalnih pojavov” (UAP) in od zveznih oblasti zahtevati, da ameriškim državljanom omogočijo dostop do informacij o potencialnih nevarnostih za javnost in narod, je napisano na strani Predstavniškega doma. Ameriška administracija sedaj uporablja kratico UAP, ki je nadomestila predhodno kratico UFO (neidentificirani leteči objekti). Visok predstavnik Nase Dan Evans sicer trdi, da absolutno ne obstajajo prepričljivi dokazi, ki bi nepojasnjene pojave povezovali z nezemeljskim življenjem.

Domen Mezeg